GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Romano: Leipzig traži rekordan iznos za Gvardiola

Romano: Leipzig traži rekordan iznos za Gvardiola
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2023 / 18:45
Autor: SEEbiz
LEIPZIG - Joško Gvardiol (21) glavna je želja Manchester Cityja, kao i Mateo Kovačić (29), tvrdi Fabrizio Romano. Stručnjak za transfere u svojem videu na YouTubeu otkrio je da je Gvardiol od prošle godine na listi mančesterskog kluba, aktualnog osvajača Lige prvaka, Premier lige i FA kupa.

Romano tvrdi da su sastanci već održani, no transfer se ne može dogoditi bez odobrenja RB Leipziga, Gvardiolovog kluba koji hrvatskog nogometaša želi prodati za rekordan iznos za jednog braniča. Podsjetimo, trenutni rekorder je Harry Maguire, kojeg je Manchester United 2019. Leicesteru platio 87 milijuna eura. Očekuje se da će Gvardiol biti prvi branič čiji će transfer iznositi 100 i više milijuna eura, piše Index.

Romano podsjeća kako je Chelsea prošle godine bio blizu dovođenja Gvardiola i dodaje da je "transfer propao u posljednjem trenutku". Manchester City je sada najbliže Hrvatu kojeg španjolski trener Pep Guardiola obožava, kaže talijanski insajder.

Gvardiol je u nedavno završenoj sezoni upisao 41 nastup za Leipzig, a postigao je tri pogotka. Bio je standardni član hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je momčad izbornika Zlatka Dalića osvojila broncu. Trebao je biti prvotimac i u završnici Lige nacija, odnosno polufinalnoj utakmici s Nizozemskom u srijedu, no otpao je zbog problema s trbušnim zidom.

"Manchester City je ponovno uspostavio kontakte za Gvardiola. S Kovačićem su dogovorili osobne uvjete, a na listi je i Gvardiol. On pritišće da se transfer dogodi. Neće ga biti lako dovesti jer Leipzig od njega želi napraviti najskupljeg braniča ikad, što znači da će tražiti puno više od 80 milijuna eura. Gvardiol želi otići u City", zaključio je Romano.

Gvardiol je 2021. godine došao u Leipzig iz Dinama za 18.8 milijuna eura. Ugovor s njemačkim prvoligašem vrijedi mu do 2027. godine, no sigurno ga neće odraditi do kraja. S obzirom na to da Dinamo ima pravo na postotak od zarade od iduće Gvardiolove prodaje, zagrebački klub također čeka što će se dogoditi ovog ljeta.

Tagovi: rb lEIPZIG, fAB RIZIO rOMANO, Joško Gvardiol
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE