GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rijeka pobijedila u jadranskom derbiju i zasjela na vrh

Rijeka pobijedila u jadranskom derbiju i zasjela na vrh
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2024 / 20:25
Autor: SEEbiz
SPLIT - Hajduk je u ludom derbiju 20. kola SuperSport HNL-a pobijedila Hajduk 2:1 iako je na poluvremenu gubila 1:0.

Splićani su poveli u 15. minuti golom Rokasa Pukštasa, kojeg je Livaja udarcem glavom pogodio u leđa, ali je Rijeka u nastavku okrenula. Prvo je Jorge Obregon spektakularnim golom u 55. minuti zabio za 1:1, a pobjedu Rijeci, kojoj je VAR u međuvremenu poništio jedan gol, donio je Lindon Selahi strašnim golom u 62. minuti.

Prije početka utakmice na teren su izašli Ivan Perišić i Josip Brekalo, što je izazvalo euforiju na tribinama i na krilima krcatog Poljuda Hajduk je dominirao od prve minute. Momčad Mislava Karoglana stalno je držala loptu, ali nije bila previše opasna dok je Rijeka bila potpuno bezopasna.

U 10. minuti Pukštas i Bruno Goda su se strašno sudarili glavama. Hajdukovom veznjaku pukla je arkada, dres mu je bio potpuno krvav i čitavo poluvrijeme mučio se s krvarenjem, ali je ipak nastavio igru, a pet minuta kasnije zabio je za vodstvo.

Laszlo Kleinheisler je s lijeve strane ubacio u sredinu, a Marko Livaja je glavom pucao prema golu. Lopta je na putu do gola pogodila Pukštasa u leđa i završila u golu za opće ludilo na Poljudu. Nitko u tom trenutku nije ni pomišljao da će to biti jedina šansa, koju je Hajduk stvorio.

Rijeka je sredinom prvog poluvremena malo došla k sebi. Povezale su se linije, razigrao se i Marko Pjaca i Sopićeva momčad je do kraja poluvremena pokazala da će u nastavku biti puno bolja. Sopić je u poluvremenu u igru ubacio Jorgea Obregona, koji je unio dosta nereda u zadnjoj liniji Hajduka, a Rijeka je prvi put zaprijetila u 50. minuti.

Niko Janković je ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane, Ivan Smolčić bio je sam na petercu, ali je leđima okrenut golu loše reagirao glavom i samo spustio loptu u ruke Ivana Lučića. Bila je to samo najava za ono što je uslijedilo.

Igrala se 55. minuta kad je Smolčić ubacio iz auta, a onda je Obregon izveo jedan od najboljih, ako ne i najbolji potez sezone. Sa Zvonimirom Šarlijom na leđima Obregon se odlično zagradio i onda nevjerojatnim akrobatskim potezom, nekakvim "high-kickom" zakucao loptu u gol za 1:1. Hajdukov igrači samo su se u čudu gledali.

Gol ih je potpuno presjekao, Rijeka je nanjušila da ima šansu okrenuti utakmicu i krenula je po drugi gol. Zabila ga je u 62. minuti kad je Bruno Goda u velikoj gužvi ugurao loptu u gol, ali je VAR isti poništio zbog igranja rukom Rijekina braniča.

No, ni VAR ni Lučić nisu mogli spasiti Hajduk u 75. minuti. Šarlija je jako loše reagirao na jednu ubačenu loptu i odbio je na desetak metara iskosa, a tamo je Lindon Selahi strašnim udarcem pogodio suprotan kut Lučićeva gola za veliki preokret.

Očekivala se nekakva reakcija Hajduka, ali je ona potpuno izostala. Jedinu šansu za izjednačenje Splićani su imali u 84. minuti iako ona nije bila plod nekakve igre. Kleinheisler je fantastično naletio na jednu visoku loptu, iz prve raspalio iz voleja prema golu, ali je Labrović još bolje reagirao i skrenuo loptu u korner.

Zbog dva prekida zbog bakljade, VAR provjera i puno zamjena sudac Patrik Kolarić pokazao je 11 minuta nadoknade. Jedino vrijedno spomena dogodilo se u 94. minuti kad je Marko Livaja pri doskoku jako nezgodno iskrenuo gležanj i sam je izašao iz igre. Hajduk je pokušao doći do neke šanse, ali osim simuliranja Nikole Kalinića za kazneni udarac nije napravio ništa.

U zadnjim sekundama susreta Rijeka je mogla i potvrditi pobjedu. Grgić je spasio loptu da ne izađe u gol aut i vratio u sredinu, na nju je natrčao jedan igrač Rijeke, ali je Lučić sjajno reagirao i obranio njegov udarac.

Rijeka je ovom pobjedom preuzela prvo mjesto na tablici, a Hajduk je upao u neočekivane probleme. U sljedećem kolu gostuje u Osijeku, a tamo će morati igrati bez Nike Sigura i Emira Sahitija, koji su dobili treće žute kartone i tek će vidjeti u kakvom stanju je gležanj Marka Livaje.

Tagovi: hajdu, rijeka, selaji, livaja, pukštas, obregon, sopić
PROČITAJ I OVO
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
REKORDI
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
MIAMI - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi nastavlja blistati u MLS ligi u Sjedinjenim Državama. Imao je ruku u svim golovima Inter Miamija protiv New York Red Bullsa u pobjedi 6-2, postavljajući pritom dva rekorda lige.
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
NBA PLAYOFF
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
DENVER - U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota Timberwolvesi iznenadili su branitelje naslova Denver Nuggetse 106:99 i oduzeli im prednost domaćeg terena.
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
ZA POVIJEST
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
BARCELONA - Barcelona je u ludoj utakmici 34. kola La Lige izgubila u gostima od Girone 4:2 i tako omogućila Real Madridu da i teoretski osigura 36. naslov prvaka Španjolske.
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
LOŠE VIJESTI
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
BERLIN - Bivši golman Dinama Georg Koch je u intervjuu za njemački Bild otkrio da ima rak u terminalnoj fazi i da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti.
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
TRENERI
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
MÜNCHEN - Bayern München obratio se Julenu Lopeteguiju u svojoj dugotrajnoj potrazi za novim trenerom, izvijestila je u subotu njemačka televizija Sky.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE