GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rijeka i Dinamo podijelili bodove u derbiju

Rijeka i Dinamo podijelili bodove u derbiju
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2023 / 21:24
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Rijeka i Dinamo su u ludom derbiju 15. kola SuperSport HNL-a odigrali 2:2 na Rujevici. Dinamo je poveo u 41. minuti golom Darija Špikića da bi se Rijeka vratila preko Lindona Selahija u 53. minuti.

Dinamo je ponovno poveo u 83. minuti golom Dine Perića, a bod Rijeci donio je Matej Mitrović dvije minute prije kraja.

Dinamo je puno bolje otvorio susret i pravo je čudo da u samom početku nije nokautirao domaćina. Već u 9. minuti Martin Baturina je odlično ubacio na drugu stativu iz slobodnog udarca, Mauro Perković je bio sam u skoku, ali je pucao u vanjski dio mreže.

Četiri minute kasnije Nediljko Labrović je pogriješio, lopta je došla u noge Sandru Kulenoviću koji je s 20 metara snažno pucao, ali ravno u Rijekina golmana. Mogao je otići dublje u šesnaesterac i probati iz bolje pozicije, ali nije. U sljedećem napadu Arijan Ademi je fino spustio Takuru Kaneku, ali je Labrović odbio u korner.

Dinamo ga je izveo skraćeno, Kaneko je odigrao u peterac, Perković petom ostavio Ademiju, a on iz dva pokušaja nije uspio zabiti u čistoj šansi. No, Dinamo je ipak poveo u 41. minuti. Ademi je odlično proigrao Darija Špikića koji je gurnuo Kaneku u sredinu, ali je pogodio Brunu Godu od čije noge se lopta vratila u noge Špikiću, a on je poslao u prazan gol za 0:1.

Rijeka je puno bolje u susret ušla u nastavku i stisnula od početka dok se Dinamo svjesno ili ne povukao. Domaćini su dominaciju naplatili u 53. minuti kad je ubačaj Tonija Fruka iz kornera netko prebacio na drugu stativu gdje je Špikić zaboravio na Lindona Selahija, a on glavom pogodio za 1:1.

Rijeka je nakon gola zaigrala još bolje i stisnula je Dinamo pa je u 61. minuti Danijel Zagorac morao skinuti udarac Marka Pjace, a dvije minute kasnije Marco Pašalić je odlično pucao da bi se lopti na putu do gola ispriječio Franjo Ivanović.

I kad se činilo da će Rijeka slomiti Dinamo, gosti su opet poveli. Marko Bulat je ubacio iz kornera, Sandro Kulenović dobro pucao glavom, ali je Labrović obranio njegov udarac. No odbio je loptu samo do Dine Perića koji je skoro iz mrtvoga kuta šalje u gol za 1:2.

No, Dinamo nije izdržao. Rijeka je navalila po izjednačenje i došla je do njega iz još jednog prekida kojeg je Dinamo očajno obranio. Pjaca je brzo izveo slobodan udarac do Čabraje koji je s lijeve strane poslao oštru loptu u sredinu, a Matej Mitrović ju je zakucao u gol za konačnih 2:2.

Dinamo je ostao na četiri boda zaostatka za drugoplasiranom Rijekom i devet za vodećim Hajdukom koji ima dvije utakmice više.

Tagovi: Dinamo Rijeka, Sopić, Kalirović, Ristovski, Špikić, Perić. Ademi
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE