GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pukštas na meti talijanskog velikana

Pukštas na meti talijanskog velikana
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2023 / 08:53
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Hajdukov talentirani veznjak Rokas Pukštas (18) oduševio je čelnike Milana u završnici Lige prvaka mladih, piše talijanski Calciomercato. Pukštas je bio posebno odličan baš u polufinalu protiv Milana, gdje je u Hajdukovoj 3:1 pobjedi postigao pogodak za 2:0.

Na stadionu su tada bili i direktori talijanskog velikana Paolo Maldini i Frederic Massara te glavni skaut Geoffrey Moncada i njegovi suradnici. Calciomercato ističe da se skautima kod Pukštasa svidjelo njegovo kretanje između linija i dodaje da Milanovi veznjaci nisu mogli pratiti njegove ulaske u šesnaesterac iz drugog plana.

Talijani su naglasili da je Pukštas 2020. stigao u Hajduk jer je vjerovao da ima jedan od najboljih omladinskih pogona u Europi iz kojeg su potekli mnogi vrhunski nogometaši. Upravo s jednim takvim je Calciomercato usporedio Pukštasa prozvavši ga "novim Marijem Pašalićem". Opisao ga je kao "box-to-box" veznjaka koji ima sjajan osjećaj za gol i vrhunski tajming za utrčavanje u šesnaesterac.

Talijanski medij vjeruje da bi se Pukštas odlično snašao u Serie A, ali naglašava da bi u tom slučaju Roma ipak imala prednost ispred Milana bude li ga htjela dovesti. Razlog tome je dogovor o suradnji između Rome i Hajduka, koji je uspostavljen kada su Splićani 2022. prodali kadeta Matu Ivkovića u glavni grad Italije za oko 600 tisuća eura.

Podsjetimo, Pukštas je u Hajduk stigao u rujnu 2020. godine nakon što je kratko bio u Barceloninoj akademiji u Sjedinjenim Američkim Državama. Dosad je ove sezone skupio 21 nastup za prvu momčad Hajduka i ostvario učinak od četiri gola i jedne asistencije. Mladi je reprezentativac SAD-a, a ima i državljanstvo Litve.

Tagovi: Rokas Pukštas, Hajduk, AC Milan, Mario Pašalić
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE