GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Priprema se dokumentarni film o posljednjim trenucima karijere Rogera Federera

Priprema se dokumentarni film o posljednjim trenucima karijere Rogera Federera
DOKUMENTARCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2024 / 08:53
Autor: SEEbiz
LONDON - Posljednji trenuci sportske karijere legendarnog švicarskog tenisača Rogera Federera bit će zauvijek ovjekovječeni u dokumentarcu.

Britanski redatelj Asif Kapadia režirati će film za Amazon Prime Video o posljednjih 12 dana Federerove profesionalne karijere koja završava 2022. godine u Londonu.

Pobjednik 20 Grand Slam turnira u singlu i osmostruki pobjednik Wimbledona povući će se iz sporta 2022. nakon nastupa na Laver Cupu.

Dokumentarac "hvata" Federera u njegovom najranjivijem stanju, dok se oprašta od tenisa i navijača koji su oblikovali njegov život posljednja dva desetljeća, uključujući korištenje kućnog videa koji nikada nije bio namijenjen javnom gledanju, prenosi britanska agencija PA .

“Prvotna ideja bila je uhvatiti posljednje trenutke moje profesionalne teniske karijere kako bih ih kasnije mogla pokazati obitelji i prijateljima. Tijekom svoje karijere uvijek sam izbjegavao kamere oko sebe i svoje obitelji, pogotovo u važnim trenucima. Međutim, ovoga puta nisam vidio nikakvu štetu u snimanju, jer nikada nije bio namijenjen javnosti", rekao je Federer o snimanju dokumentarca.

„Tijekom snimanja uhvatili smo mnoge 'snažne' trenutke, koji su se pretvorili u duboko osobno putovanje. Drago mi je što radim s Prime Videoom zbog njegovog golemog globalnog dosega i značajne prisutnosti u filmskoj industriji. To osigurava da će priča o mojim posljednjim danima u tenisu imati odjeka i među teniskim entuzijastima i među širom publikom diljem svijeta," dodao je bivši švicarski teniski as.

Kapadia, koji će zajedno s Joeom Sabijom režirati film, stoji iza Oscarom nagrađenog dokumentarca Amy o glazbenici Amy Winehouse, a već je istraživao živote nogometaša Diega Maradone i Cristiana Ronalda.

Dokumentarni film o Federeru bez naslova, čiji službeni datum prikazivanja tek treba biti objavljen, uključivat će intervjue s Rafaelom Nadalom, Novakom Đokovićem i Andyjem Murrayem, od kojih su svi bili dio momčadi europskog Laver Cupa.

Sve do prošle godine, kada je Španjolac Carlos Alcaraz porazio Đokovića u finalu, nitko osim ova četiri igrača nije osvojio pojedinačni naslov u Wimbledonu. Prije njih 2002. godine posljednji je put slavio Australac Lleyton Hewitt.

Federer je svoj prvi veliki naslov osvojio 2003. godine u Wimbledonu, a zatim je pobijedio još sedam puta, što je trenutno muški rekord na turniru.

Tagovi: federer, kapadia, amazon, dokumentarac
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE