GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Priča oko Livakovića i Ivanušeca još nije završena

Priča oko Livakovića i Ivanušeca još nije završena
TRAKAVICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2023 / 08:30
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Dominiku Livakoviću sigurno je bilo milo oko srca kad su Bad Blue Boysi, nakon što je Dinamo osvojio Superkup, zazivali njegov ostanak u plavom dresu.

“Livi ostani, Livi ostani” orilo se nekoliko minuta, hrvatska reprezentativna “jedinica” zahvaljivala se navijačima, govorom tijela pokazivala koliko mu je to značilo. Mnogi su se prije Superkupa zapitali je li to bila i posljednja utakmica Livakovića za Dinamo...

U nedjelju ujutro već su se počele pojavljivati informacije da je Livaković prodan u Fenerbahče, da je posao zgotovljen, da će Dinamo dobiti 9 milijuna eura, plus realan bonus, pa da će cifra stati na 10 milijuna eura, koliko i iznosi izlazna klauzula. Neki mediji su čak i objavili koliko će Livaković zarađivati u Turskoj, izašla je cifra od 1,8 milijuna eura godišnje, makar se negdje provlačila i mnogo veća, od čak 3 milijuna eura godišnje.

Međutim, kad su Sportske novosti u nedjelju kontaktirale Maksimirsku 128, dobili smo ovakav odgovor:
- Zasad nema nikakvog dogovora, niti transfera Livakovića u Fenerbahče. Razgovori su jedno, ali dovršenje transfera nešto sasvim drugo.

Kao što smo već pisali, Dinamo i dalje inzistira da Livaković ostane do 15. kolovoza, pa da tek onda ode u Tursku. Oko toga se vode prijepori. Turcima se ta ideja baš ne sviđa. Jer, to izgleda otprilike ovako: “Prodajem ti automobil, ali daj da ga vozim još mjesec dana”.

Međutim, Turci su poznati po cjenkanju, tko zna kako će u konačnici ta priča završiti. Makar je teško vjerovati da bi taj transfer, kad se već otišlo tako daleko, u konačnici mogao propasti. Postoji i jedna opcija po kojoj bi Livaković ostao u Dinamu na utakmici protiv Hajduka u prvom kolu nacionalnog prvenstva u petak, te onda u 2. pretkolu Lige prvaka protiv Astane ili Dinama iz Tbilisija, pa bi u Tursku otišao početkom kolovoza. No, to su sve zasad samo opcije, ono što stoji jest da Dinamo još nije prodao Livakovića u Tursku, makar transfer djeluje izvjesno.

Zahuktali su se pregovori i oko odlaska Luke Ivanušeca u Feyenoord. Na utakmici s Hajdukom izašao je iz igre šepajući, ali već na presici nakon Superkupa trener Igor Bišćan je kazao da se ne radi o nikakvom težem problemu, a to je potvrđeno i jučer. Dakle, Ivanušec će biti spreman za petak i novi okršaj s Hajdukom. Naravno, ukoliko se do petka ne transferira u Nizozemsku. Feyenoord nikako ne odustaje od hrvatskog reprezentativca, iako ZG-klub za njega traži cifru od 12 milijuna eura. Naši izvori kazuju da bi Nizozemci bili spremni iskrcati 10 milijuna eura, uz neke bonuse, kako bi se stiglo do te brojke tražene od Dinama. I ovaj transfer poput Livakovićevog djeluje kao izvjesna opcija, no nikada, baš nikada kad su transferi u pitanju, ne smijete staviti točku, pametnije je zarez. Uglavnom, u Dinamu nisu potvrdili niti Livakovićev, niti Ivanušecov transfer, priznaju samo da su pregovori u tijeku.

Kad se radi o dolascima, Japanac Takuru Kaneko i Alžirac Yacine Titraoui trebali bi se u Zagrebu pojaviti krajem tjedna, možda će obojica gledati derbi Dinama i Hajduka iz maksimirske lože. Po onome što saznajemo, Alžirac je u fazi traženje vize, a Japanac potvrde o nekažnjavanju. Zasad nema nikakvih drugih vijesti o nekim novim imenima koja bi mogla biti pojačanja za momčad Igora Bišćana. Očito se čekaju transferi Livakovića i Ivanušeca kako bi se moglo investirati.

Tagovi: Dominik Livaković, Luka Ivanušec, Dinamo, Feyenoord, Fenerbahče
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE