GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osijek prodao stopera u Basel

Osijek prodao stopera u Basel
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2023 / 09:01
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Adrian Lron Barišić, 22-godišnji reprezentativac BiH, karijeru će nastaviti u švicarskom prvoligašu Baselu, s kojim je Osijek postigao dogovor o transferu.

Barišić je u Osijeku proveo pet godina, stigao je 2018. iz RNK Splita, pa se kroz juniore i drugu momčad probio do udarne jedanaestorke našeg prvoligaša i statusa reprezentativca Bosne i Hercegovine. Za NK Osijek je upisao 37 nastupa uz jedan postignuti pogodak, još 57 puta je nastupio za Osijek II, piše Index.

"Dolazak u Osijek za mene je bio puni pogodak. Došao sam kao dijete sa 17 godina, sada sam napunio 22 i odlazim kao odrasla osoba. Bilo je puno lijepih trenutaka koje ću pamtiti i koristim priliku da zahvalim svim trenerima koji su me vodili, ljudima u klubu, fizioterapeutima, čistačicama, kuharima… Svi ste dio mog puta i na tome vam vječno hvala. Ova momčad ima kvalitetu, dogurat će daleko i želim njoj sve najbolje do kraja prvenstva", rekao je na svom oproštaju Adrian Leon Barišić.

Bosanskohercegovački stoper je napustio klub za tri milijuna eura fiksne odštete, milijun eura potencijalnih bonusa i postotak od sljedeće prodaje. Tako je Barišić ušao visoko na popis najvećih prodaja u povijesti Osijeka. Najskuplji je i dalje Mirko Marić, od čije prodaje je Osijek zaradio sedam milijuna eura, ali već na drugo mjesto pretendira Barišić.

Na njemu je trenutno Boško Šutalo, kojeg je Atalanta platila četiri milijuna eura, a Barišić bi, ako se ostvare svi bonusi i ako odradi gotovo pa ikakav transfer iz Basela, mogao premašiti taj iznos. Podsjetimo, ranije je Barišić bio opcija i za Dinamo.

U kontaktu s Osijekom oko Barišića je navodno bio sam Zdravko Mamić koji ga je želio dovesti, ali nije uspio. Barišić je kao 13-godišnjak došao u Dinamo iz Hajdukove škole. U Maksimiru je proveo pola godine, nakon čega je otišao na posudbu u RNK Split, da bi u ljeto 2018. kao slobodan igrač otišao u Osijek.

Tagovi: Adrian Čeon Barišić, Basel, Osijek
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE