GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Održana promocija knjige Sinovi

Održana promocija knjige Sinovi
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2023 / 17:27
Autor: SEEbiz
U Zagrebu je održana promocija knjige "Sinovi" autora Siniše Malusa i Andreja Maksimovića, koja se bavi 25. obljetnicom povijesnog uspjeha, trećeg mjesta Vatrenih pod vodstvom legendarnog Miroslava Ćire Blaževića na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

Promocija je okupila mnogobrojna lica iz bogate povijesti hrvatskog nogometa, među kojima i visoke dužnosnike Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem.

Jarni, Krpan i Prosinečki prisjetili su se nekih anegdota iz razdoblja osvajanja francuske bronce. Primjerice, Krpana, tada igrača Osijeka, iznenadio je u ljeto 1998. godine susret s predsjednikom Tuđmanom.

- Bilo je to za vrijeme priprema na Bjelolasici, kada nas je posjetio predsjednik Tuđman. Obratio nam se riječima: 'Gdje je onaj moj ratnik?', misleći na mene. Kada sam stao pred njega, kazao mi je: 'Ti si jedini ovdje kome dopuštam da mi se obraća s 'ti'! - ispričao je Krpan, koji je kao mladić u Osijeku bio sudionik Domovinskog rata, što je posebno bilo ganulo tadašnjega kapetana reprezentacije Zvonimira Bobana.

- Zvone mi je na SP-u kazao kako će za vrijeme natjecanja nositi moju akreditaciju. Možete misliti koliko mi je to značilo!

Zlatko Dalić u svome je nastupu istaknuo kako je uspjeh Ćirine generacije bio inspiracija i njegovim vatrenima.

- Mi smo dvadeset godina živjeli u sjeni Ćirinih vatrenih, i stalno smo govorili o njima. Novi vatreni bili su inspirirani njima. Ćiro Blažević je moj mentor, moj nogometni otac, koji me u ovo uveo, dao mi šansu, omogućio mi da napravim sve ovo. Nakon svega što je napravila hrvatska reprezentacija, zahvalan sam mu, kao što sam zahvalan i ostalim izbornicima. Ovo što sada Hrvatska radi je čudo! Mi još nismo svjesni svega toga, i nećemo još dugo biti svjesni, a ono nije uspjeh samo moj i mojih vatrenih, nego svih koji su gradili jedan sustav. Zato treba pročitati ovu knjigu, koja govori o počecima svega toga. A mi ćemo biti i dalje motivirani da ponovno napravimo veliki rezultat – istaknuo je Dalić.

- 1998. godina apsolutno ostavila je duboki trag na sve nas, ja mislim da nema osobe koja se ne sjeća gdje je bila u to vrijeme. Svi smo mislili da se to ne može više ponoviti, ali zahvaljujući Zlatku Daliću i njegovim vatrenima i to se dogodilo. Bilo je to ljetno vrijeme, a kako nismo baš u sve to puno vjerovali, organizirali smo si godišnje odmore. Odjednom je trebalo proizvoditi dosta stranica, a meni su naslovnice koje sam tada radio najdraže otkad sam u novinarskom i uredničkom poslu. U središtu ove knjige naravno naš je Ćiro, čovjek koji je zadužio hrvatsku medijsku scenu kao malo koja osoba. Kada niste imali o čemu pisati, onda ste nazvali Ćiru. Puno anegdota je u ovoj knjizi, puno osobnih sjećanja i doživljaja i priča, a Večernji list sretan je sretan i zadovoljan što smo i mi dio ove priče – kazao je glavni urednik Večernjaka Dražen Klarić.

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza činili su i počasni predsjednici Branko Mikša i Mladen Vedriš, dopredsjednik Slavko Prišćan, predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, odnosno predstavnici proslavljene generacije hrvatskog nogometa koja je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj osvojila broncu - Robert Prosinečki, Robert Jarni i Petar Krpan, koji su podijelili osobne dojmove o svom odnosu s legendarnim Ćirom.

U nemogućnosti dolaska, video-pozivom javili su se Zvonimir Boban i Igor Štimac, prenosi HNS.

Tagovi: knjiga Sinovi, sinovi, Andrej Maksimović, Siniša Malus, Robert Jarni, Zlatko Dalić, Robert Prosinečki, Petar Krpan
PROČITAJ I OVO
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
OZLJEDA
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
TORINO - Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić ozlijedio se na utakmici 35. kola Serie A protiv Bologne, a njegov klub Torino potvrdio je danas da se ne radi o lakšoj ozljedi i sezona je, za njega, gotovo sigurno završena.
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
PROCJENE
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
BERLIN - Ekonomski stručnjaci ne vjeruju da će Europsko nogometno prvenstvo, u lipnju i srpnju u Njemačkoj, imati izravan utjecaj na ekonomiju te zemlje koja je u padu.
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
RIJEČ AUTORITETA
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
PODGORICA - Izbornik Crne Gore Robert Prosinečki odgovarao je na pitanja za društvene mreže nogometnog saveza Crne Gore.
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
POHVALE
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
MADRID - Real Madrid je pred početak sezone u transferu vrijednom 103 milijuna eura doveo Judea Bellinghama i vezao ga ugovorom na šest godina.
Borussia Dortmund dovodi 16-godišnje čudo iz Ekvadora
TRANSFERI
Borussia Dortmund dovodi 16-godišnje čudo iz Ekvadora
DORTMUND - Mediji prenose da je 16-godišnji Ekvadorac Justin Lerma novo pojačanje njemačkog nogometnog velikana Borussije Dortmund.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE