GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi stadion u Kranjčevićevoj bit će jedan od najmodernijih u Europi

Novi stadion u Kranjčevićevoj bit će jedan od najmodernijih u Europi
STADION
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2023 / 13:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Novi stari stadion bit će mjesto na kojem će se održavati utakmice Lige prvaka i na kojima će moći zaigrati reprezentacija, najavio je danas gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom predstavljanja projekta stadiona u Kranjčevićevoj.

Možda ne najveći i najluksuzniji, ali jedan od najmodernijih stadiona u Europi moći ćemo posjetiti u proljeće 2025.

- Nismo se htjeli mjeriti s raskošnim zdanjima Katara, nego Gradu ponuditi jedan unikatan prostor u skladu s tradicijom te društvenim i kulturnim značajem ove lokacije - rekao je arhitekt Vladimir Kasun jedan od autora idejnog rješenja rekonstrukcije Gradskog stadiona Zagreb predstavljenog danas u Kranjčevićevoj ulici.

Krenimo s najbitnijim. Novac za investiciju vrijednu oko 20 milijuna eura osiguran je u gradskom proračunu, a iz Grada se nadaju sufinanciranju UEFA-e kojoj je projekt predstavljen.

Sada slijedi izrada projekta i natječaj za izvođače radova pa bi shodno tome prve lopate u Kranjčevićevoj posao trebale započeti u proljeće sljedeće godine i dovršiti ga unutar 12 mjeseci, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Stadion je promišljen tako da se uklopi i Trešnjevku. Izvana će izgledati kao zgrada u zelenilu sa sve četiri strane jer će imati vertikalne vrtove koji će se zalijevati kišnicom s krova na kojem će biti 600 kWh solarne elektrane što je prvi ovakav pothvat na stadionu - rekao je gradonačelnik dodavši da će stadion na taj način biti održiv.

Problema s parkiranjem ne bi trebalo biti jer će se površine izvan stadiona pretvoriti u preko 300 parkirnih mjesta kada je najveće opterećenje, a ostatak vremena parking će biti zatvoren i služit će kao igralište za sport (hakl, košarku, rukomet, nogomet).

Što se tiče samog zdanja, Grad će se sljedećih dana uknjižiti na cijelu česticu na kojoj će biti 4 natkrivene montažne tribine s 12 tisuća mjesta što je dovoljno za najvišu UEFA-inu četvrtu kategoriju kako bi se ondje mogla odigravati sva europska natjecanja klubova i utakmice hrvatske reprezentacije.

Naime, Kranjčevićeva je "dio operacije Dinamo" rekao je Tomašević dodavši da će se klub iz Maksimira ovamo preseliti po dovršetku rekonstrukcije kako bi se konačno mogao izgraditi i maksimirski stadion. Recimo još kako će se u Kranjčevićevoj naći i druga moderna rješenja i najnovija tehnologija te travnjak koji će se na održiv način zagrijavati i zalijevati vodom iz podzemnih spremnika.

Tagovi: stadion u Kranjčevićevoj
PROČITAJ I OVO
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
REAKCIJE
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
ZAGREB - Nekadašnji Dinamov vratar Georg Koch otkrio je njemačkom Bildu da je teško bolestan.
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
NIZOZEMSKA
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
EINDHOVEN - PSV Eindhoven postao je nizozemski nogometni prvak po dvadeset i peti put i prvi put nakon šest godina.
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
REKORDI
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
MIAMI - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi nastavlja blistati u MLS ligi u Sjedinjenim Državama. Imao je ruku u svim golovima Inter Miamija protiv New York Red Bullsa u pobjedi 6-2, postavljajući pritom dva rekorda lige.
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
NBA PLAYOFF
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
DENVER - U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota Timberwolvesi iznenadili su branitelje naslova Denver Nuggetse 106:99 i oduzeli im prednost domaćeg terena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE