GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački navijači odbili pregovore o ulasku investitora u nogometni savez

Njemački navijači odbili pregovore o ulasku investitora u nogometni savez
ODBIJENICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2024 / 18:39
Autor: SEEbiz
BERLIN - Navijači nogometnog kluba koji tjednima prosvjeduju protiv ulaska investitora u Njemački nogometni savez (DFB) odbili su poziv saveza na razgovore.

Nisu se željeli sastati s članovima DFB-a jer, kako su rekli, o sporu nema pregovaranja.

"Što se dulje ignoriraju prosvjedi, bit ćemo jedinstveniji u traženju novog glasanja", poručilo je nekoliko udruga navijača u četvrtak navečer.

Navijači su nedavno prekidali utakmice zbog ulaska investitora u udrugu. Zbog toga su predstavnici nekih klubova, poput Clausa Vogta, predsjednika Stuttgarta, i Dirka Zinglera iz Union Berlina tražili preglasavanje.

U prosincu je 24 od 36 klubova Bundeslige i drugih liga koji su dio DFB-a glasalo za strateškog partnera koji će se pridružiti savezu. Cilj je ojačati marketing, posebice u inozemstvu.

Union, Freiburg i Köln bili su jedini klubovi Bundeslige koji su se usprotivili, navodi dpa.

Navijači su tjednima demonstrirali - unosili su transparente na stadione i bacali predmete na teren, što je dovelo do dužih prekida.

Prošlog vikenda drugoligaška utakmica između Herthe i Hamburga bila je prekinuta više od pola sata jer su navijači ubacivali teniske loptice na teren.

I utakmica Bundeslige između Freiburga i Stuttgarta prekinuta je u oba poluvremena jer su s tribina letjeli čokoladni novčići i drugi predmeti. Tako je bilo i u konkurenciji Kölna i Eintrachta.

Navijači strahuju da će se zbog dolaska investitora produžiti period između utakmica, da će biti više utakmica u inozemstvu te da će biti dovedeno u pitanje pravilo 50+1, koje načelno propisuje da investitori ne mogu steći većinsko pravo glasa u klubovi.

Tagovi: njemačka, navijači, stuttgart, union berlin, bundesliga
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE