GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nevjerojatni propusti grčke policije, smijenjeno sedam dužnosnika

Nevjerojatni propusti grčke policije, smijenjeno sedam dužnosnika
PROPUSTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2023 / 13:18
Autor: SEEbiz
ATENA - U navijačkim neredima u Ateni u kojima su sudjelovali Bad Blue Boysi i navijači domaćeg AEK-a jedan je mladić poginuo, a nakon toga grčka vlada se odlučila za radikalan potez.

Sedam najviših dužnosnika policija instantno je smijenjeno s pozicije. Javnosti je tu informaciju obznanio ministar zaštite Yiannis Oikonomou u izlaganju.

Portal sdna donosi ekskluzivne dokumente do kojih su došli preko izvora iz policije, a koji, čini se, potvrđuju nevjerojatne greške i krive procjene grčke policije. U prvom dokumentu vidi se kako je Odjel za suzbijanje nasilja u sportu dobio iz inozemnih izvora informaciju da će oko 150 Bad Blue Boysa pokušati ući u Atenu na zabranjeno gostovanje.

Dokumenti su vrlo detaljni te navode čak i plan Boysa u Ateni. Dio njih će spavati kod svojih prijatelja, navijača Panathinaikosa, dio u prostorijama Panathinaikosovog fan kluba koji se tek treba otvoriti, a dio u smještajima i apartmanima na aveniji Alexandra, u blizini Panathinaikosovih prostorija.

U drugom dokumentu navodi se kako je isti odjel imao podatke kako su navijači AEK-a pozvali ljude sa svoje tribine ispred stadiona oko 19 sati, pod "krinkom podjele sezonskih ulaznica". U oba dokumenta stoji kako službe prate razvoj situacije i navijače jednih i drugih momčadi.

Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi. Nakon što je momčad napustila stadion, navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje. Nejasno je kako je tako velika skupina navijača uspjela proći cijelu državu i stići do Atene a da automobile ni na jednom mjestu nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organiziranog kretanja navijača .

Sukobi su izbili nakon što su navijači Dinama, unatoč zabrani kretanja navijača momčadi iz Hrvatske na stadion AEK-a, uspjeli automobilom doći do Atene i dočekati navijače Panathinaikosa na stanici Irene, odakle su krenuli vlakom podzemne željeznice na liniji 1 za Pefkakiju i pješice otišli do stadiona AEK-a u Nea Philadelphiji kako bi napali navijače AEK-a, piše ANA.

Tagovi: grčka policija, Grčka, AEK Atena, Bad Blue Boys
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE