GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Možda koronavirus donese i nešto dobro hrvatskom nogometu

Možda koronavirus donese i nešto dobro hrvatskom nogometu
SVAKO ZLO...
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2020 / 22:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Već smo napomenuli da su BBB-i detektor društva. Čim osjete nepravdu, reagirat će.

Tako su i sada reagirali poziv Uprave Dinama na javni linč nogometaša. Dali su mogućnost, da u ovim teškim životnim i ekonomskim trenucima, igrači i trener Bjelica sami odluče o svojoj socijalnoj osjetljivosti spram situacije u kojoj se svi nalazimo.

O borbi BBB-a Jedan član za jedan glas, i čišćenje žita od kukolja u Dinamu, ispisali smo brojne kolumne. Samoprozvani mesija kluba i dalje sve drži u šaci te upravlja usudom i renomeom kluba iz svoje jazbine. Vjerojatno je osjetio da više neće moći jesti zlatnom žicom pa želi izvući svaki dostupni euro u svoju lisnicu. O tome upozoravaju BBB-i i traže pravdu. S druge strane, navijači su često negodovali zbog visokih plaća igrača u vrijeme rata i poraća, ekonomskih kriza. Bogati mladići s automobilskim zvijerima izigravali su male bogove pred napaćenom sirotinjom.

Možda ova korona i nije kazna već spas za hrvatski nogomet. Nerealno visoke plaće razmaženih zvijezda u cijelom svijetu postat će tako davna prošlost. Trend su pokrenuli Nijemci, a isto će se dogoditi i ekonomski devastiranima Italiji i Španjolskoj.

Navijači u Hrvatskoj poznaju nogomet i dobro znaju da se nikada nismo mogli nositi s bogatim klubovima i nadati se nekom značajnijem plasmanu. Ova ekonomska situacija koja je opustjela stadione i pretvorila ih u bolnice vjerojatno će promijeniti paradigmu poslovanja hrvatskih klubova koji su se mahom pretvarali u legije stranaca.

Vrijeme je da se okrenemo vlastitim talentima i pružimo im još veću šansu za plaću primjerenu našim uvjetima. Činjenica je da su nam se javljali brojni roditelji slabijeg imovinskog statusa čija djeca nisu mogla pratiti financijske uvjete pojedinih trenera u nekim klubovima. Naime, mnogi talenti su otpadali zbog selekcije na kavicama.

Umjesto njih, igrala su djeca uspješnih poduzetnika i onih koji su bili spremni prodati vlastiti bubreg da bi im dijete igralo u zamjenu za plaćenu "kavicu". Takva selekcija viđena je i u kadetskom i u juniorskom rangu. Liga se mijenja. Način poslovanja, ali i selekcija. Društvo počinje od nule, a kad se vrate naša djeca treninzima, iskreno se nadamo da će igrati najbolji na terenu.

U slavu i čast te budućnost hrvatskih klubova i reprezentacije. Dotad, čekamo odgovor ne samo Dinamovih igrača već i svih onih čiji je talent precijenjen na nogometnom tržištu. Ne zaboravimo, danas su ''zvijezde'' medicinski djelatnici, znanstvenici i svi oni mali ljudi zbog kojih ostajemo na životima lišeni gladi i ljudskog zaborava.

Tagovi: hrvatski nogomet, koronavirus, Dinamo, Bad Blue Boys, Hrvatska nogometna liga, Zdravko Mamić
PROČITAJ I OVO
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
LIGA PRVAKA
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
PARIZ - Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka. Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
OZLJEDA
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
TORINO - Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić ozlijedio se na utakmici 35. kola Serie A protiv Bologne, a njegov klub Torino potvrdio je danas da se ne radi o lakšoj ozljedi i sezona je, za njega, gotovo sigurno završena.
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
PROCJENE
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
BERLIN - Ekonomski stručnjaci ne vjeruju da će Europsko nogometno prvenstvo, u lipnju i srpnju u Njemačkoj, imati izravan utjecaj na ekonomiju te zemlje koja je u padu.
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
RIJEČ AUTORITETA
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
PODGORICA - Izbornik Crne Gore Robert Prosinečki odgovarao je na pitanja za društvene mreže nogometnog saveza Crne Gore.
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
POHVALE
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
MADRID - Real Madrid je pred početak sezone u transferu vrijednom 103 milijuna eura doveo Judea Bellinghama i vezao ga ugovorom na šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE