GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mate Pavić osvojio svoj treći Wimbledon

Mate Pavić osvojio svoj treći Wimbledon
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2023 / 07:01
Autor: SEEbiz / index.hr
LONDON - Hrvatski tenisač Mate Pavić osvojio je svoj treći Wimbledon. U paru s ukrajinskom tenisačicom Ljudmilom Kičenok pobijedio je s 2:1 (6:4, 6:7, 6:3) u setovima Belgijca Jorana Vliegena i Kineskinju Xu Yifan nakon dva sata i sedam minuta igre.

Za Pavića je ovo bio šesti Grand Slam naslov u parovima te peto finale na Grand Slam turnirima u mješovitim parovima, a ukupno dvanaesto u seniorskoj konkurenciji, kad mu se pribroji i sedam finala u konkurenciji muških parova.

Pavić i Kičenok su bili bolji par u prvom setu, a bolju su igru materijalizirali breakom u sedmom gemu za vodstvo 4:3. To je hrvatsko-ukrajinskom paru bilo dovoljno za osvajanje prve dionice dvoboja. U drugom setu je vođena izjednačena borba, a jedinu priliku za break ponovno su imali Pavić i Kičenok u trećem gemu. No, ostali su bez realizacije pa je odluka o pobjedniku drugog seta pala u tie-breaku.

Hrvatsko-ukrajinska kombinacija je povela 2:0, ali su Vliegen i Xu osvojili sljedeća tri poena. Nakon što su spasili dvije set-lopte belgijsko-kineskog para, Pavić i Kičenok su pri vodstvu 8:7 došli do prve meč-lopte. Ostali su bez realizacije, a Vliegen i Xu su izborili treći set iskoristivši četvrtu set-loptu za 11:9.

Pavić i Kičenok su izdržali i treći set bez da su bili suočeni s prijetnjom na servisu pa im je break u osmom gemu donio priliku za pobjedu. Na servisu je bio Mate Pavić i vrlo sigurno, uz gubitak jednog poena, odveo hrvatsko-ukrajinski par do trijumfa.

Pavić je Wimbledon osvojio kao junior te dvaput kao senior, oba puta u paru. S Nikolom Mektićem je osvojio pobjednički trofej 2021., a prošle godine je poražen u finalu, kao što je to bio slučaj i 2017. kad mu je partner bio austrijski tenisač Oliver Marach.

Za 30-godišnjeg Splićanina to je ukupno šesti seniorski Grand Slam naslov, jer je tri osvojio i u konkurenciji muških parova: Australian Open 2018. s Austrijancem Oliverom Marachom, US Open 2020. s Brazilcem Brunom Soaresom i Wimbledon 2021. s Nikolom Mektićem. Za Pavićevu partnericu, 30-godišnju Ukrajinku Ljudmilu Kičenok, ovo je prvi Grand Slam naslov.

Tagovi: Mate Pavić, Wimbledon
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE