GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mario Hezonja MVP prosinca u Euroligi

Mario Hezonja MVP prosinca u Euroligi
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.01.2024 / 20:37
Autor: SEEbiz / Sportklub
MADRID -Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja (28) proglašen je najboljim igračem (MVP) Eurolige u prosincu jer je predvodio Real Madrid u seriji pobjeda, izvijestila je u ponedjeljak Euroliga.

Europski prvak Real Madrid okončao je prvi dio sezone sa 16 pobjeda i jednim porazom u Euroligi, a tijekom prosinca je upisao pet pobjeda zaredom s Hezonjom u sastavu.

Hezonja je ubacio 18 koševa u gostujućoj pobjedi nad Olimpiacosom, pa dva dana kasnije i 19 koševa u trijumfu nad Panathinaikosom u Ateni, a uspješan niz nastavio je izvedbama protiv Bayerna, Crvene zvezde i Partizana.

Dubrovčanin je prošli mjesec zabijao u prosjeku 16 koševa po utakmici tijekom 24 minute provedene na parketu.

“Njegov učinak je jasan”, napomenuo je organizator natjecanja Euroliga.

Hezonja je prvi put proglašen igračem mjeseca u Euroligi, natjecanju u kojem sudjeluje sedmu sezonu. On je ujedno treći hrvatski košarkaš kojem je to pošlo za rukom, te prvi u posljednjih devet godina. Ante Tomić je tri puta bio MVP mjeseca u Euroligi, a Dario Šarić jednom.

Real Madrid, koji je na svojoj internetskoj stranici istaknuo da se Hezonja posebno istaknuo u pobjedama nad Olimpiacosom, Panathinaikosom i Crvenom zvezdom, drugi put ove sezone ima najboljeg igrača mjeseca. Facundo Campazzo proglašen je najboljim u studenom.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Tagovi: hezonja, euroliga, real
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE