GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marić: Oba jedanaesterca u Osijeku su korektno dosuđena

Marić: Oba jedanaesterca u Osijeku su korektno dosuđena
HNL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2023 / 14:34
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Bruno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca, sazvao je izvanrednu konferenciju za medije Hrvatskog nogometnog saveza

Kako su ih Hrvatskog nogometnog saveza obavijestili javnost konferenciju za medije zakazana je za 14:00 sati u hotelu DoubleTree by Hilton u Zagrebu. No, zbog okolnosti jasno je kako je ova konferencija - izvanredna.

Na konferenciji se Bruno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca, medijima obratio nakon niza napada na suce u SuperSport HNL-u. Razlog je derbi 7. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Osijeka i Dinama (2:3) nakon kojeg se - zbog dva penala za Modre nakon VAR interencije koje je dosudio Mario Zebec - najaviše govorilo o suđenju.

Nema sumnje kako su ovo čekali navijači Osijeka da čuju detaljno obrzaloženje o tim spornim odlukama koje su donijeli suci derbija Mario Zebec i Ivan Bebek.

'Prvi put izlazimo ovako u javnost kako bismo pokazali koliko smo transparentni. Pogotovo kad neke odluke izazovu velik interes. Jučerašnja utakmica (Osijek - Dinamo) je bila intrigantna, ali analizirali smo odluke sudaca i prezentirat ću ih. Mi nismo zadovoljni jer moramo pred vas stati. Molim sve medije da spuste loptu i izvještavaju na pravi način. Pokazat ćemo da smo donijeli odluke koje su temeljene na pravilima nogometne igre', kazao je Marić na početku.

'Očekivano je da sudac na terenu donese ispravnu odluku odmah. Nejašmić je igrao rukom i to je bilo za kazneni udarac. VAR soba je opravdano intervenirala. Ispravno je dosuđen kazneni udarac. I kad se igra rukom na crti, može se suditi kazneni udarac. Spustili smo u VAR sobi okomicu koja se inače koristi za odluke u zaleđu. Sudac je pogriješio što nije odmah, na terenu za igru donio odluku o penalu.'

Na pitanje zašto je Zebecu dodijeljen derbi Osijek - Dinamo ako dugo nije sudio, Marić je rekao:

'Imao je tešku operaciju srca, životnu borbu, nakon toga je ozdravio, položio sve norme i dobro sudio dosadašnje susrete. O kazni će odlučiti Komisija sudaca.'

Potom je pustio i zvuk kako bi se čulo VAR suca Ivana Bebeka kako pregledava snimke te govori:

'To je trenutak kad ga lopta pogađa u ruku, to je točno iznad linije', kazao je Bebek.

'Sudac na terenu trebao je dosuditi odmah penal, ali VAR soba je pregledala tu situaciju. Dugo su suci gledali tu situaciju jer je moguće bilo da je u toj akciji bilo zaleđe. Jesmo li mogli brže, analizirat ćemo. Obje situacije, oba penala za Dinamo bile su isprevne odluke. Žao nam je da sudac nije to na terenu odmah donio odluku jer ne bi bilo onda ove konferencije za medije. Sudac Zebec će biti sankcioniran jer mi očekujemo da odluke donese na terenu.'

Nakon ove dvije kratke analize jasno je kako navijači Osijeka neće biti sretni...

Još je bilo govora o nekim spornim situacijama iz prvog poluvremena, ali u usporedbi s dva penala za Dinamo u završnici - to je nevažno.

Stiglo je i očekivano pitanje treba li postaviti više kamera za VAR sustav:

'Radimo na tome da imamo više kamera. Bilo bi bolje. Ali nama Nama je kod Nejašmića potpuno jasno da je radi o kažnjivom igraju rukom. Imali smo situaciju sličnu u utakmici Hajduka i Rijeke, gdje je igrač dirao loptu rukom na crti. Lakše mi je kad tu sjedim i pričam vam o odlukama koje su ispravne. Ne moram opravdavati neke pogreške. Nije mi drago da se dižu tenzije.'

Tagovi: Bruno Marić, hrvatska nogometna liga, Dinamo, Osijek, Mario Zebac
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE