GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljubičić iz bečkog Rapida u Dinamo

Ljubičić iz bečkog Rapida u Dinamo
POJAČANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2022 / 17:14
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Austrijanac Robert Ljubičić (23) novi je igrač zagrebačkog Dinama, a za 23-godišnjeg veznjaka Dinamo je bečkom Rapidu platio dva milijuna eura, potvrdio je hrvatski prvak.

Ljubičić je odigrao dvije utakmice za hrvatsku U-20 reprezentaciju, a onda je bio pozvan u mladu austrijsku reprezentaciju dok za A selekciju Austrije još nije nastupio. U Rapid je stigao iz St. Poltena prošlog ljeta kao slobodan igrač, a u 40 nastupa za Rapid prošle sezone upisao je četiri gola i sedam asistencija.Ljubičić nastavlja tradiciju povezivanja bečkog i zagrebačkog kluba. U modernoj povijesti plavih i zelenih najveću su pažnju, između ostalih imena, privukli treneri Otto Barić i Vlatko Marković, a uz njih igrama na terenu Zlatko Cico Kranjčar, Petar Bručić, Mladen Munjaković, Mario Bazina, Georg Koch...

"Dolazak u Dinamo za mene je velika čast i sretan sam što je sve prošlo u redu. Veselim se svemu što je ispred mene. Igrao sam protiv Dinama u Europa ligi u zadnjoj sezoni, bio sam sretan već kad sam čuo da ćemo igrati protiv zagrebačkog kluba", rekao je Ljubičić za Dinamovu klupsku stranicu.

Ljubičić je kao junior karijeru započeo u Rapidu, a njegov stariji brat Dejan igra za njemački Koeln.

"Robert je u prošloj sezoni apsolutno ispunio naša očekivanja. Na vrijeme nas je obavijestio da se želi preseliti u domovinu svojih roditelja, a budući da smo s odgovornim ljudima u zagrebačkom Dinamu pronašli i ekonomski razumno rješenje, sada imamo transfer odobren", rekao je Zoran Barišić, sportski direktor Rapida.

Foto: GNK Dinamo

Tagovi: Robert Ljubičić, Dinamo, Rapid
PROČITAJ I OVO
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE