GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Livaković pred velikim tranferom

Livaković pred velikim tranferom
LOGIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2022 / 11:44
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Dominik Livaković (27) sjajno je branio na Svjetskom prventsvu i za očekivati je da se neće još dugo vremena zadržati u Dinamu.

Još prošlog ljeta je Livi bio na meti Leicestera nakon što je 'lisice' napustio Casper Schmeichel. No, Dinamo je tada odbio ponudu koja je navodno bila čak 10 milijuna eura. Zadržali su tada 'modri' Livija zbog Lige prvaka i nisu pogriješili.

A sad će sve doći na naplatu. I to kakvu! Englezi tvrde kako Manchester United u Dominiku Livakoviću vidi legitimnog prvog golmana kad klub napusti David de Gea. A njemu ugovor završava već u lipnju 2023. Na Old Traffordu navodno još uvijek razmišljaju hoće li mu ponuditi novi ugovor, ali De Gea nije više najsretniji u Manchesteru i rado bi se vratio u Španjolsku...

Problem? U tome što je United 'bacio oko' na golmana Leedsa, Francuza Illana Mesliera (22). No, Leeds ga ne želi prodati za manje od 25 milijuna eura što je ogroman novac za tako mladog i još uvijek neiskusnog golmana koji nije osjetio izazove i snagu konkurencije u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

- Da, Manchester United sigurno u Dominiku Livakoviću vidi potencijalnu zamjenu za De Geu. Posebice nakon što je Livaković tako sjajno branio na SP-u u Katru', tvrde izvori bliski Old Traffordu te posebno navode sjajnu statistiku Dinamovog golmana na netom završenom Mundijalu.

- Uz izvrsne partije u Katru, ne treba zaboraviti da Livaković posljednjih nekoliko godina konstantno dobro brani u Ligi prvaka i Europskoj ligi. To iskustvo u kombinaciji s godinama života su njegove najveće prednosti u odnosu na konkurente. United u ovom trenutku teško može naći boljeg golmana na tržištu', zaključak je engleskih medija koji napominju i činjenicu da je Bayern ipak odustao od dovođenja Livakovića pa je i to prilika za 'crvene vragove' da već ove zime angažiraju zamjenu za De Geu.

Dodatni je plus za Livakovića to što je i dalje puno jeftiniji od ostalih konkurenata, no to će se kroz nekoliko dana promijeniti i Dinamo ga neće prodati za manje od 15 milijuna eura.

'Da je na vrijeme krenuo u akciju, United je Livakovića bez problema mogao dobiti za dvostruko manje novca', navode engleski izvori.

Livakovićev potencijalni konkurent u borbi za novog golmana Uniteda je marokanski reprezentativac Bono, koji trenutno brani za Sevillu. Cijena je tu negdje, oko 15 milijuna eura, ali Bono je četiri godine stariji, ima 31 godinu, a na Old Traffordu ipak traže dugoročno rješenje na golu.

'Dobar je golman, ali očigledno da Bono nije ono što na Old Traffordu traže', komentar je engleskih analitičara bliskih Unitedu koji sad već otvoreno 'navijaju' da Dominik Livaković postane novi član 'crvenih vragova'.

Dolazak u zimskom prijelaznom roku dao bi Livakoviću dovoljno vremena za prilagodbu na novu momčad pod vodstvom trenera Erika ten Haga te bi tako spreman dočekao sljedeću sezonu kao nova 'jedinica' Uniteda. Ako ga 'crveni vragovi' odluče angažirati...

Tagovi: Dominik Livaković, hrvatska nogometna reprezentacija, Dinamo, Manchester United, David de Gea
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE