GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Laporta: Odbio sam 200 milijuna eura za Yamala

Laporta: Odbio sam 200 milijuna eura za Yamala
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 11:33
Autor: SEEbiz / index.hr
BARCELONA - Lamine Yamal, dijete roditelja iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje rođeno prije 16 godina u Kataloniji, novo je čudo Barcelone.

Postigao je nedavno jedini gol na utakmici za pobjedu protiv Mallorce u 28. kolu La Lige. Preciznim udarcem s 15-ak metara iskosa s desne strane pogodio je suprotni gornji kut. Wonderkidu s desnog krila Barce ovo je već šesti gol ove sezone, a sedam ih je namjestio. Yamal je u listopadu prošle godine produljio ugovor s Barcelonom do 2026.

Sada je Joan Laporta, predsjednik Barcelone, otkrio da je usprkos tome dobio i odbio fenomenalnu ponudu za fenomena.

"Dobili smo ponude od 200 milijuna eura za Laminea Yamala, ali znate što smo napravili? Odbili smo. Rekli smo ne. Vjerujemo ovom dječaku i vjerujemo u njegov sportski razvoj. Osim toga, ne treba nam novac. Naprotiv, u procesu smo financijskog oporavka i već se vidi izlaz iz tunela", otkrio je Laporta i dodao: "Odbili smo i ponude za Baldea, Fermina, Gavija, Pedrija, De Jonga, Arauja, ali ne želimo ih prodati. Samo od spomenutih imena imali bismo prihod od milijardu eura. Mislim da će i Cancelo i Felix ostati u Barci i sljedeće sezone. Bit će to produžeci pozajmica uz fiksnu cijenu otkupa."

Što se tiče kupnje igrača, Laporta je rekao: "Ne želimo tek tako dovoditi igrače, pa makar bili i jako dobri, koji bi mogli narušiti našu harmoniju. Nisu nam potrebna velika pojačanja, ne vidimo da je neophodno ulaziti u investicije koje bi mogle narušiti ono što gradimo, a to je izbalansirana momčad."

Priča ima i nastavak. Premda Laporta nije otkrio koji klub je ponudio 200 milijuna eura za Yamala, to je napravio Fabrizio Romano. Guru transfera izjavio je: "Klub koji je htio angažirati Yamala je PSG." Inače, upravo onaj klub koji je 2017. od Barcelone za 222 milijuna eura kupio Neymara, što je postao i ostao najskuplji transfer u povijesti.

Tagovi: Laporta, Yamal, Barcelona
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE