GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lakersi osvojili prvi NBA kup

Lakersi osvojili prvi NBA kup
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2023 / 09:23
Autor: SEEbiz / index.hr
lAS VEGAS - Lakersi su osvajači prvog NBA In-Season Tournamenta ili kupa, novog natjecanja najjače lige svijeta. U finalu u Las Vegasu pobijedili su Indiana Pacerse 123:109.

Do povijesnog naslova Lakerse su vodila tri igrača. Anthony Davis ostvario je osobne sezonske rekorde poena (41) i skokova (20), a dodao je i pet asistencija. LeBron James, koji za tri tjedna slavi 39. rođendan, proglašen je za MVP turnira i ubacio je 24 uz 11 skokova, a Austin Reaves bio je sjajan usprkos tome što je bio bolestan te nije bio starter. Postigao je 28 poena. Kod Indiane najbolji je bio Tyrese Haliburton s 20 poena i 11 asistencija, a Bennedict Mathurin također je zabio 20.

NBA je igrače koji su igrali finale novog natjecanja nagradila i raskošnim novčanim bonusima. Lakersi su dobili svaki po pola milijuna dolara, dok su igrači Pacersa s takvim dobili po 200 tisuća dolara.

Igrači obaju finalista jako su ozbiljno shvatili ovo natjecanje, kao i njihovi navijači. LeBron James, koji ima četiri naslova NBA prvaka s tri momčadi, isticao je kako trofejnom nizu želi dodati i pehar kupa. Pacersi, koji nisu osvojili trofej od 1976., otkako se igra jedinstvena NBA, bili su posebno motivirani protiv franšize s rekordnih 17 naslova prvaka.

Indianu je vodila mlada zvijezda Haliburton, ali Cam Reddish je jako dobro igrao obranu na njemu pa je tako tjerao asa Pacersa da puno više dodaje suigračima. Lakersi su vodili tijekom cijelog finala. Pacersi su im se približili na četiri poena u zadnjoj četvrtini, ali onda su Lakersi serijom 15:3 riješili meč i trofej.

Tagovi: Laker, LeBron, Davis, Reaves
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE