GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katastrofalni Dinamo ispao iz Europa lige

Katastrofalni Dinamo ispao iz Europa lige
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2023 / 22:04
Autor: SEEbiz
PRAG - Dinamo je u uzvratnoj utakmici play-offa Europa lige izgubio u Pragu od Sparte 4:1 i nije uspio obraniti veliku prednost od 3:1 iz prve utakmice.

Sparta je već nakon 24 minute vodila 2:0 golovima Haraslina i Sorensena, da bi Panak u 67. povećao na 3:0. Onda je Baturina fantastičnim golom u 71. vratio Dinamo u igru, ali je Spartu u EL odveo Olatunji golom u 87. minuti.

Iako se pod vodstvom Sergeja Jakirovića razbudio u zadnje dvije utakmice, Dinamo je očajno otvorio utakmicu u Pragu. Sparta je navalila od prve minute i povela već u 2. minuti, kad je Panak lijepo našao Haraslina na ulasku u šesnaesterac, a on preciznim udarcem pogodio suprotni kut za 1:0.

Dinamo je gol potpuno presjekao pa Jakirovićeva momčad nije uspijevala spojiti ni dva pasa, gubila je duele, a Česi su i dalje napadali. Marin je u 15. minuti mogao bolje iskoristiti kontru koju je povukao Baturina, ali je s 18 metara pucao pokraj gola.

Sparta je dominaciju naplatila u 24. minuti iz još jednog prekida, za koje je od samog početka bilo jasno da će biti izrazito problematični gostima. Kairinen je ubacio iz kornera, Sorensen je nadskočio sve igrače Dinama i spustio loptu u gol kraj Nevistića, koji je izašao na centaršut i oklijevao te se pogubio.

Najveću šansu u prvom poluvremenu Dinamo je imao u 29. minuti, kad je Špikić ostavio loptu Baturini, a on u dobroj poziciji, iako mu je lopta došla malo iza leđa, pucao ravno u Vindahla. Dinamo je izgledao kao da bi sve dao da do poluvremena ne primi još koji gol, a mogao je u 35. minuti.

Opet je Kairinen ubacio iz slobodnog udarca, Krejči je bio potpuno sam na pet metara, ali je u čistoj šansi glavom pucao daleko od gola i na odmor se otišlo s vodstvom Čeha od 2:0, koje im je osiguravalo produžetak.

Jakirović je reagirao na poluvremenu te izvadio slabog Moharramija i Marina, a ubacio Mihajličenka i Boška Šutala. Ristovski se preselio na desnog beka, Ljubičić u sredinu, a Mihajličenko je zauzeo poziciju na lijevom beku. Kako je poluvrijeme odmicalo, domaćini su padali i tih 20-ak minuta bilo je najbolje razdoblje Dinamove igre.

U 56. minuti Petković je fantastično proigrao Ljubičića, koji je izbio sam pred Vindahla i u čistoj šansi pucao ravno u Danca. Četiri minute kasnije Dinamo je dugo držao loptu oko i u šesnaestercu Sparte, a na kraju se Baturina izborio za udarac i s ruba šesnaesterca pucao pokraj gola.

I kad se činilo da je Dinamo blizu gola, Sparta je zabila treći. U 67. minuti Panak je lijepo odigrao Zelenyju na lijevoj strani, koji je vratio Panaku u sredinu. U šesnaestercu je bio kaos pa se lopta od Panaka i jednog igrača Dinama odbila nazad u noge Zelenyju, a on sa šest metara nije mogao promašiti gol.

Domaćini su imali meč-loptu dvije minute kasnije, kad se Zeleny riješio vrlo slabog Šutala i u čistoj šansi pucao pokraj gola. U 71. minuti Dinamo ih je kaznio. Petković je savršenom loptu s centra proigrao Baturinu, koji je došao pred šesnaesterac domaćina, povaljao dva braniča Sparte i onda preciznim udarcem pogodio za 3:1.

Do kraja utakmice ni jedni ni drugi nisu znali da čuvaju rezultat ili da pokušaju riješiti utakmicu prije produžetka. Dinamo je nešto više držao loptu i onda je Sparta zadala završni udarac. Igrala se 87. minuta kad su domaćini u tri poteza jeftino izigrali Dinamovu obranu.

Pesek je prebacio Šutala, kraj kojeg je Olatunji protutnjao kao da ga nema i snažnim udarcem u prvi kut probio Nevistića za 4:1. U sudačkoj nadoknadi je prvo Karabec u kontri s ruba šesnaesterca pucao pokraj gola, a zadnju šansu za Dinamo imao je Drmić, koji je na ubačaj Ristovskog iz teškog voleja pucao pokraj gola.

Tagovi: Dinamo, Sparta, Martin Baturina
PROČITAJ I OVO
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
REAKCIJE
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
ZAGREB - Nekadašnji Dinamov vratar Georg Koch otkrio je njemačkom Bildu da je teško bolestan.
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
NIZOZEMSKA
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
EINDHOVEN - PSV Eindhoven postao je nizozemski nogometni prvak po dvadeset i peti put i prvi put nakon šest godina.
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
REKORDI
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
MIAMI - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi nastavlja blistati u MLS ligi u Sjedinjenim Državama. Imao je ruku u svim golovima Inter Miamija protiv New York Red Bullsa u pobjedi 6-2, postavljajući pritom dva rekorda lige.
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
NBA PLAYOFF
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
DENVER - U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota Timberwolvesi iznenadili su branitelje naslova Denver Nuggetse 106:99 i oduzeli im prednost domaćeg terena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE