GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katar očekuje prometne gužve tijekom SP-a

Katar očekuje prometne gužve tijekom SP-a
GUŽVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2022 / 18:15
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Katar očekuje prometne gužve tijekom Svjetskog prvenstva 2022 i poziva svoje stanovnike i posjetitelje da poštuju pravila i pomno planiraju svoja putovanja, rekao je u srijedu predstavnik Organizacijskog odbora.

Mali emirat od 11.571 kvadratnih kilometara trebao bi od 20. studenog do 18. prosinca primiti više od milijun posjetitelja, uz svojih 2.9 milijuna stanovnika. Prva dva tjedna bit će najkritičnija, s više od 350.000 navijača u nekim danima.

Pronađena su rješenja za stizanje do stadiona i za svakodnevne aktivnosti, uvjerava šef transporta Abdulaziz Al-Mawlawi tijekom konferencije za novinare.

- Sada je odgovornost na navijačima da iskoriste sve prednosti Svjetskog prvenstva, dodao je.

Organizatori preporučuju građanima da do stadiona dođu svojim automobilom, a posjetiteljima da koriste javni prijevoz koji je za vlasnike ulaznica za utakmicu besplatan.

Tijekom turnira, metro, čije tri linije opslužuju pet od osam stadiona. bit će otvoren između 6 i 3 sata svakog dana osim petka, koji je dan tjednog odmora, kada neće počinjati prije 9 sati. Vlakovi će slijediti jedan za drugim s frekvencijom nešto manjom od tri minute.

Promet autobusa bit će pojačan. Uz njih 800 koji svakodnevno rade između 4 i 23 sata, njih 2300 će povezivati stadione i ključne točke u glavnom gradu Dohi, kao što su zračne luke, određeni smještaj i glavne navijačke zone.

Na raspolaganju će biti tri tisuće službenih taksija i limuzina, kao i VTC-ovi.

Tagovi: SP u Kataru, FIFA, Abdulaziz Al-Mawlawi, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
LIGA PRVAKA
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
PARIZ - Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka. Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
OZLJEDA
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
TORINO - Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić ozlijedio se na utakmici 35. kola Serie A protiv Bologne, a njegov klub Torino potvrdio je danas da se ne radi o lakšoj ozljedi i sezona je, za njega, gotovo sigurno završena.
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
PROCJENE
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
BERLIN - Ekonomski stručnjaci ne vjeruju da će Europsko nogometno prvenstvo, u lipnju i srpnju u Njemačkoj, imati izravan utjecaj na ekonomiju te zemlje koja je u padu.
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
RIJEČ AUTORITETA
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
PODGORICA - Izbornik Crne Gore Robert Prosinečki odgovarao je na pitanja za društvene mreže nogometnog saveza Crne Gore.
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
POHVALE
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
MADRID - Real Madrid je pred početak sezone u transferu vrijednom 103 milijuna eura doveo Judea Bellinghama i vezao ga ugovorom na šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE