GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Karoglan: Livaja i Uremović su upitni

Karoglan: Livaja i Uremović su upitni
HAJDUK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2024 / 12:45
Autor: SEEbiz
SPLIT - Drugi put u pet dana, Hajduk i Dinamo odmjerit će snage na Poljudu. Nakon što su Modri u subotu slavili 1:0 u prvenstvenom ogledu, dva najveća hrvatska rivala u srijedu će od 19 sati odmjeriti snage u polufinalu Kupa.

Splićani su izgubili dvije uzastopne utakmice, prije maksimirskog kluba poraženi su i od Lokomotive u ligi sredinom ožujka.

Uoči novog ogleda s Dinamom, medijima se obratio Mislav Karoglan, trener Hajduka, piše Slobodna Dalmacija.

Uskrs nije bio kako smo očekivali, kako ste ga vi proveli?

- Kako ću ga provest? Nije bio najbolji, misli su lutale, ali se velik praznik mora ispoštovati.

Kako pripremiti momčad nakon poraza?

- Imali smo kratak sastanak i dobar trening jučer. Nisu momci bili toliko razočarani, smatraju da su zaslužili više i žele da rezultat bude bolji.

Jeste li vježbali penale? Možda da Perišić puca penal?

- Penale možeš vježbati, ali utakmica nosi posebni psihološki moment. Što se tiče Perišića, gledamo iz dana u dan i zajedno donosimo odluke.

Kakvo je zdravstveno stanje? Pogotovo s Livajom, te koji će biti stoperski par za Rujevicu?

- Melnjak i Žaper su "out", Uremović i Livaja upitni. Kostur momčadi je cijelo vrijeme "out" i to se vidi. To je kao Dinamu Petković ili Rijeci Selahi. Uremović je za mene ponajbolji u ligi, isto i Melnjak. Livaja i Kalinić su bili planirani da igraju zajedno pa nisu uspjeli. To je peh. I ovu utakmicu ćemo biti bez dobrog dijela nositelja igre. Za stopere, vidjet ćemo što je raspoloživo. Ako je Uremović zdrav, onda je pitanje na mjestu.

Derbiji inače imaju malo šansi, očekujete li nešto drukčije, opušteniji Dinamo nakon pobjede?

- Bolje ne stvoriti šansu i zabiti gol, nego imati pet šansi i sve promašiti. Nismo odustali od prvenstva, smatram da dio imperativa za prvenstvo još stoji.

U kakvom je Brekalo stanju?


- Imat će sutra svoju minutažu. Bila je procjena da nije na 100 posto nakon Zrinjskog. On će potvrditi svoju klasu, u prošlom derbiju mu je falio određen postotak, i on sam to zna.

Pouke nakon derbija?

- Imali smo svoje šanse, ali moramo biti hrabriji u završnici, moramo zabiti.

Kakav odaziv očekujete?

- Pun stadion, nema razloga za nešto drugačije. Najvažniji je prolaz, sve ostalo se zaboravlja u Kupu, ne vjerujem ako si puno lošiji da možeš proći, očekujem da zabijemo svoje šanse. Bit će obje momčadi i malo umorne.

Ima li Hajduk malo bolje rezerve od Dinama?

- Mislim da ima, teško mi je pričati o Dinamu, ali svakako očekujem da sutra imamo 20 momaka spremnih za borbu. Trebamo biti spremni na 120 minuta, spremni na šest izmjena. Očekujem bolji, opušteniji Dinamo. Ali to je dodatan poticaj nama, da pokažemo da nas Dinamo ne može pobijediti ovdje dvaput.

Hajduk nije izbacio Dinamo iz Kupa od 2010.

- Nisam to znao, tradicije su tu da se ruše. Prebitan je Kup, moraš ih izbaciti, ali ponavljam, živi smo u prvenstvu.

Loš niz u derbijima?

- Dovoljan je uzorak, utakmice s Rijekom i Dinamom su mogle otići i u drugom smjeru. U prvom mandatu derbiji su mi bili najbolji. Stvari su se sada malo promijenile. Nemam odgovore na sva pitanja, ali u zadnja dva derbija, moglo je to završiti i drugačije.

Je li kraj za Dialla u Hajduku? Je li vrijeme da ga Hrgović zamijeni?

- Stojim iza Hrgovića, ja sam ga doveo iz Solina, sada i počinje utakmice. Ponavljam da nije mala stvar da igramo s četiri mlada igrača. Toliko puta sam rekao za Hrgovića da je dao toliko. Nijedan igrač Hajduka nije prekrižen, Diallo se s AFCON-a nije vratio isti, ali moramo svima dati poticaj da se vrate u formu.

Ako Livaja ne započne, koja dva igrača na krilima i kako će igrati?

- Uvijek postoje situacije u kojima krila trebaju napadati dubinu, ako nemaš te profile, teško ćeš to mijenjati. Razmišljamo da vidimo kako ćemo završavati utakmice.

Kalika u zadnje vrijeme nema?

- Imao je problem s aduktorom.

Tagovi: hajduk, karoglan, livaja, uremović, žaper, melnjak, kalinić, dinamo
PROČITAJ I OVO
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE