GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jokić izbacio Lakerse

Jokić izbacio Lakerse
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2023 / 07:46
Autor: SEEbiz / index.hr
DENVER - Denver Nuggetsi pobijedili su Lakerse 113:111 u Crypto.com Areni u Los Angelesu te su se s ukupnih 4:0 u finalu Zapadne konferencije prvi put u povijesti kluba plasirali u finale NBA-a.

Nikola Jokić odigrao je fantastičnu utakmicu, ostvarivši triple-double s 30 poena, 13 asistencija i 14 skokova. LeBron James bio je nadomak dvoznamenkastih brojki u tri kategorije, a stao je na čudesnih 40 poena, devet asistencija i deset skokova.

Lakersi su bolje otvorili utakmicu. Ni u jednom trenutku tijekom prvih dviju četvrtina nisu izgubili vodstvo, a briljirao je James s 31 poena u prvom poluvremenu, čime je sastav iz LA-a na dulji odmor otišao s 15 poena prednosti. Razlika se polako smanjivala u trećoj četvrtini, u kojoj je Denver potpuno uspio okrenuti susret.

U posljednjoj četvrtini minimalnu prednost držao je Denver. Jokić je nevjerojatan šut izveo 2:50 minuta do kraja, kada je s istekom vremena za napad preko Davisa i gotovo na liniji za tri poena pogodio dugu dvojku i rezultat 109:104.

Reaves je tricom, a Davis dvama pogođenim slobodnim bacanjima osigurao dramu, izjednačivši na 111:111. Srpska i NBA zvijezda u zadnjem napadu Denvera probila se do reketa kroz Davisa i Dennisa Schrodera i postavila, pokazat će se, konačni rezultat.

Četiri sekunde ostale su na satu kada je Reaves izveo loptu, dao je Jamesu, a on se sjurio na koš Nuggetsa. Udvojili su ga Gordon i Murray, James je pucao, ali Gordon mu je blokirao šut. Za ponovni pokušaj nije bilo vremena jer je ono isteklo, a Lakersi su pometeni u finalu Zapadne konferencije.

Jokić je došao do osmog triple-doublea u ovogodišnjem play-offu, čime je srušio rekord legendarnog Wilta Chamberlaina iz 1967. Finalna serija sezone trebala bi početi 1. lipnja. Podsjetimo, Miami Heat vodi 3:0 protiv Boston Celticsa u finalu Istočne konferencije. Oni posljednju utakmicu igraju u noći s utorka na srijedu.

Tagovi: Nikola jokić, Denver Nuggets, LA Lakers, LeBron james
PROČITAJ I OVO
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
RIJEČ AUTORITETA
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
PODGORICA - Izbornik Crne Gore Robert Prosinečki odgovarao je na pitanja za društvene mreže nogometnog saveza Crne Gore.
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
POHVALE
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
MADRID - Real Madrid je pred početak sezone u transferu vrijednom 103 milijuna eura doveo Judea Bellinghama i vezao ga ugovorom na šest godina.
Borussia Dortmund dovodi 16-godišnje čudo iz Ekvadora
TRANSFERI
Borussia Dortmund dovodi 16-godišnje čudo iz Ekvadora
DORTMUND - Mediji prenose da je 16-godišnji Ekvadorac Justin Lerma novo pojačanje njemačkog nogometnog velikana Borussije Dortmund.
Wolvesi obranom slomili Jokića i Nuggetse
NBA PLAYOFF
Wolvesi obranom slomili Jokića i Nuggetse
DENVER - NBA prvaci Denver Nuggetsi izgubili su na domaćem terenu i drugu utakmicu polufinala Zapadne konferencije od Minnesota Timberwolvesa 80:106.
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
KOŠARKA
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
LJUBLJANA - Španjolac Chechu Mulero od sljedeće će sezone biti sportski direktor košarkaškog kluba Cedevita Olimpija, objavili su Ljubljančani na internetskoj stranici. Na toj će poziciji zamijeniti Vlada Ilievskog kojemu na kraju ovog natjecateljskog roka istječe ugovor.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE