GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jesu li Jakirovićevi dani odbrojani?

Jesu li Jakirovićevi dani odbrojani?
NA IZLAZNIM VRATIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2023 / 09:17
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija

ZAGREB Šokantan poraz Dinama na gostovanju kod Gorice pogotkom Ante Mateja Jurića debelo su sudačkoj nadoknadi, u 92. minuti, ponovno je i ovaj put baš vrlo ozbiljno uzdrmao klub iz Maksimira.

Ogroman je to udarac ambicijama i renomeu ‘modrih‘ koji su ove sezone već nanizali seriju nevjerojatnih kikseva. Još jednom su igrači Dinama prokockali vodstvo, poraženi su u završnim minutama utakmice. A očekivano bi se prvi na udaru trebao naći trener Sergej Jakirović, piše Slobodna Dalmacija.

Bivši trener Igor Bišćan eliminiran je iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka od AEK-a zbog dva pogotka primljena u sudačkoj nadoknadi susreta u Ateni (završilo je 2:2, u ranije odigranom susretu u Zagrebu bilo je 2:1 za grčki sastav). Činilo se kako će njegov nasljednik Jakirović momčad konsolidirati, pogotovo nakon 3:1 pobjede u prvom susretu kvalifikacija za Europsku ligu nad Spartom. Međutim, u uzvratu je u Pragu bilo 1:4 i Dinamo se morao zadovoljiti tek utješnom nagradom, Konferencijskom ligom.

Međutim, ni tu nije išlo glatko. Nakon uvjerljive pobjede u prvom kolu grupne faze protiv Astane, kosovski Ballkani je na svom terenu šokirao Dinamo i iznenađujuće slavio 2:0. Ljuljala se tada ozbiljno stolica treneru Jakiroviću, ali je dobio povjerenje vodstva kluba na čelu s predsjednikom Mirkom Barišićem. No, idućeg tjedna povukao se član Uprave zadužen za struku Dario Šimić. Najviše mu se spočitavao ljetos loše odrađeni prijelazni rok. U pauzi između dvije sezone otišli su neki od glavnih igrača poput Luke Ivanušeca, Dominika Livakovića, Josipa Šutala, redom reprezentativaca. Njihove zamjene nisu bi blizu na toj igračkoj razini.

Ni u domaćem prvenstvu nije Dinamo mnogo bolji, blijed je i neuvjerljiv. Već dvaput je ove sezone poražen od Hajduka. Bišćana je prije dva mjeseca zamijenio Dinamo Jakirovićem koji je u otkupljen od Rijeke što je također zbog načina njegovog angažmana izazvalo ljutnju na Rujevici i diglo dosta medijske prašine. No, gubio je prije i poslije opet bodove i na manjim utakmicama.

Gorica je Dinamu u dva ovosezonska susreta uzela ukupno pet bodova, bilo je 0:0 na Maksimiru pa sad 2:1 u Velikoj Gorici. Uz sve to u klubu stalno traju bitke za vlast, bivši vladar hrvatskog nogometa koji je na ‘odmoru‘ u Međugorju, u bijegu od hrvatskih vlasti, ali i dalje ima svojih ljudi na pozicijama...

Jakirović se već našao na udaru nakon spomenutog debakla na Kosovu, ali je taj napad ‘preživio‘. Nakon odlaska Šimića malo je drugih potencijalnih konkretnih ‘krivaca‘ koji bi mogli platiti za neuvjerljiv, loš start Dinama u sezonu, na terenu i izvan njega. Osim ako se netko iz vodstva kluba ne odluči (također) na odlazak. A Hajduk i trenutni lider SuperSport HNL-a Rijeka vrebaju svoju prigodu. S jednakim brojem odigranih utakmica Rijeka ima 22 osvojena boda, Hajduk 21, a Dinamo 19. U nedjelju je Hajduk domaćin Osijeku, a Rijeka gost Istre 1961.

U četvrtak je Dinamo domaćin Viktoriji Plzen u skupini KL. Bit će zanimljivo vidjeti tko će u tom susretu voditi ‘modre‘. Jakirovićevi prethodnici su letjeli s klupe zbog mnogo manjih neuspjeha.

Tagovi: Sergej Jakirović, Dinamo, Igor Bišćan, Vlatka Peras
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE