GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatskoj prijeti reško gostovanje u Davis Cupu

Hrvatskoj prijeti reško gostovanje u Davis Cupu
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2023 / 09:08
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Hrvatska teniska reprezentacija je pobjednički uspjela završiti nastup na splitskom turniru svladavši pobjednika skupine, reprezentaciju Nizozemske s 2-1 u susretu u kojem su sva tri meča bila na visokoj razini, rezultatski neizvjesna i odlučena u trećem setu.

- Jako sam sretan zbog ove pobjede. Igrači su se nevjerojatno borili, a nismo mogli biti čak ni treći u skupini. Mogli smo jedino pobijediti Nizozemce koji su postavili najjači sastav. Igrao se nevjerojatan tenis. Svaki meč je bio u tri seta. Nadam se da su svi uživali kao što sam ja uživao - rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić koji je u nedjelju ostao i bez svog udarnog para pa je Duje Ajduković imao dvostruki debi, pojedinačno i u parovima, da bi na kraju doživio osjećaj donošenja pobjede reprezentaciji u Davis Cupu.

- O paru smo odlučili nakon singla, kad sam saznao da Dodig ima nekih problema s rukom i da bi radije preskočio. Nije dolazilo u obzir da Gojo igra još jedan meč, s obzirom na bolove u leđima, tako da je Duje bio najbolji izbor. To se i pokazalo. Pobijedili su stvarno vrhunski, svjetski par. To je strahovita pobjeda. Duje zna igrati parove, ali ih ne igra često. Mogu samo za njega naći riječi hvale.

I izbornik je ostao iznenađen kako je par Ajduković - Pavić nakon početnog traženja proradio protiv Wesleyja Koolhofa i Matwea Middelkoopa, dvojca s ogromnim iskustvom i kvalitetom.

- Znam da je Duje opasan na reternu, a odlično je servirao. Mate mu je dao par savjeta kako pokrivati mrežu i to je stvarno odlično funkcioniralo. Dobili su stvarno izuzetan par. Presretan sam, pobijedili smo Nizozemsku koja je igrala u najozbiljnije. Nizozemci su stvarno igrali kao da se odlučuje tko će proći dalje - rekao je izbornik, a potom se osvrnuo i na Ajdukovićev debi u pojedinačnom meču.

- Duje je i u singlu stvarno igrao izvanredno. Mogao je pobijediti Van de Zandschulpa koji je bio Top 30 i nitko ga u dvorani ne želi vidjeti s druge strane mreže. Šteta što nije pobijedio u singlu, ali vratilo mu se u paru.

Posebna priča je Borna Gojo. U subotu se već pričalo da će propustiti nedjeljni nastup, jer ima problema s bolovima u leđima. Međutim, opet je stisnuo zube i izvukao iz sebe iznimnu razinu igre.

Tagovi: dAVIS cUP, TENIS, bORNA HOJO, Vedran Martić, Duje Ajduković, Ivan Dodig
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE