GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska vrlo uvjerljiva protiv Latvija

Hrvatska vrlo uvjerljiva protiv Latvija
KVALIFIKACIJE ZA EP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2023 / 22:58
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Hrvatska nogometna reprezentacija rutinski je odradila susret protiv Latvije pobijedivši na Rujevici sa 5-0 u susretu D skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj

Hrvatska reprezentacija je u svom je trećem nastupu u skupini D ostvarila drugu pobjedu svladavši Latviju sa 5-0. Golove za "Vatrene" zabili su Bruno Petković (3, 44), Luka Ivanušec (13), Andrej Kramarić (68) i Mario Pašalić (78).

U drugom susretu iz naše skupine Turska i Armenija su u Eskisehiru remizirale 1-1. Armenija je povela u 49. minuti golom Artaka Dašhjana, a izjednačio je Bertug Yildrim u 88. minuti.

Za tri dana hrvatsku reprezentaciju očekuje gostovanje u Armeniji, dok će Latvija dočekati Wales.

Nakon skoro tri mjeseca i završnice Lige nacija u Nizozemskoj, hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je bila u akciji.

"Vatreni' su nastavili kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj nakon što su u prva dva kola remizirali s Walesom (1-1) u Splitu i pobijedili Tursku (2-0) u Bursi.

Hrvatska je bila favorit i "Vatreni" nisu dozvolili nikakvo iznenađenje protiv 134. reprezentacije svijeta koja je na Rujevicu stigla s tri poraza u skupini.

Izbornik Zlatko Dalić je ostavio Matea Kovačića na klupi nakon što je na zadnjem treningu osjetio zatezanje u mišiću, lijevog beka je zaigrao Borna Sosa, Luka Ivanušec je bio polušpica, Ivan Perišić lijevo krilo, Andrej Kramarić desno, a u vrhu napada je bio Bruno Petković.

Hrvatska nije mogla bolje otvoriti susret. Srebrni i brončani s posljednja dva World Cupa poveli su već u trećoj minuti sjajnim golom Brune Petkovića iz slobodnog udarca sa više od 20 metara. "Petko" je namjestio loptu i prekrasno prebacio preko živog zida za vodstvo Hrvatske.

Razigrana Hrvatska je u 13. minuti zabila i drugi gol. Perišić je ubacio s lijeve strane, netko od stopera Latvije loše je reagirao u skoku, nakon čega se lopta odbila do Ivanušeca, koji s ruba peterca zabio za 2-0. Za bivšeg igrača Dinama, a od ovoga ljeta novog člana Feyenoorda, bio je to prvijenac u 15. nastupu u reprezentativnom dresu.

U 26. minuti odličnu priliku je imao i Kramarić koji je ušao u šesnaesterac iskosa i pucao, ali ravno u golmana. Tri minute kasnije gosti su prvi put zaprijetili hrvatskim vratima. Pobjegao je Uldrikis čitavoj obrani Hrvatske, no Livaković je sjajno reagirao.

U samoj završnici prvog dijela Hrvatska je zabila i treći pogodak, a ponovo je Petković bio strijelac. Perišić je savršenom loptom s lijeve strane našao napadača Dinama koji je zabio u prazan gol za 3-0.

Na otvaranju drugog dijela Hrvatska je imala sjajnu priliku za četvrti gol. Modrić je potegnuo ljevicom, no obranio je vratar uz pomoć grede, a onda se lopta odbila do Kramarića, koji je pucao, ali je gostujuća obrana blokirala njegov udarac.

U 58. minuti zaprijetili su i gosti. Glavom je pucao Krollis, no Livaković je bio spreman. U 64. minuti je opasno prijetio i Ikaunieks, ali je "Livi" još jedno odlično reagirao.

Hrvatska je golijadu nastavila u 68. minuti. Čim je ušao u igru, Barišić je izveo slobodan udarac s lijeve strane odlično nabacivši na drugu stativu gdje je Kramarić rutinski zabio za 4-0 postigavši svoj 25. gol u hrvatskom dresu. "Petarda" je pukla u 78. minuti kada je Pašalić lijepo pogodio nakon solo prodora.

Do kraja susreta Dalićevi odabranici su imali još nekoliko lijepih prigoda, no rezultat se više nije mijenjao.

Tagovi: petković, Pašalić, Dalić,
PROČITAJ I OVO
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE