GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska izbacila Brazil za polufinale

Hrvatska izbacila Brazil za polufinale
SJAJAN USPJEH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2022 / 20:13
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva svladavši u četvrtfinalu Brazil nakon jedanaesteraca 4-2 (1-1, 0-0), te u polufinalu čeka boljega iz dvoboja Nizozemska-Argentina.

Nakon regularnog dijela bilo je 0-0, a nakon produžetaka 1-1. Brazil je poveo golom Neymara (105+1), a izjednačio je Bruno Petković u 117. minuti.

U raspucavanju penala junak utakmice Dominik Livaković je obranio udarac Rodryga, a Marguinos je pogodio vratnicu, dok su za Hrvatsku pogađali Vlašić, Oršić, Majer i Modrić.
Hrvatska je drugi puta uzastopno prošla u polufinale SP-a, a ukupno treće, eliminiravši peterostruke prvake svijeta Braziilce na kaznene udarce. Po osmi puta u zadnjih devet utakmica, Hrvatska je igrala produžetke, a četvrti puta pucali penale i po četvrti puta prošli na SP nakon penala.

Vatreni su Brazilcima nametnuli svoj ritam, s dovoljno destruktivnosti za osujećenje brazilskoga napada, te sjajno postavljenom obranom, na čelu s maestralnim Livakovićem, koju je vezni red upotpunjavao i osiguravao. No, ta odlična obrana pala je u 105. minuti, s trenutkom genijalnosti superstara Neymara i činilo se da će prvi favorit prvenstva u polufinale.No, hrabra Hrvatska se nije predala i u 117. minuti stigla je do izjednačenja.

Mario Pašalić je dobio povjerenje izbornika Zlatka Dalića i započeo je četvrtfinalni dvoboj Hrvatske s Brazilom, a Andrej Kramarić je ponovno bio u ulozi središnjeg napadača.

U početni sastav se na lijevi bok vratio Borna Sosa, a preostalih devet igrača su započeli sve utakmice u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Hrvatska je utamicu započela posve mirno, organizirano i taktički savršeno, te se Vatreni pokazali nimalo impresionirani jakim Brazilcima.


U 13. minuti brza i precizna kontra Hrvatske, Pašalić je ubacio s desnog krila, a na loptu u petercu ne uspijeva zahvatiti Juranović, a potom niti Perišić.


U 20. minuti Gvardiol u zadnji trenutak blokira šut Viniciusa, a još jedan dobar proboj Juranovića Perišić okončava lošim udarcem. Dokraja poluvremena tek je Neymar slabašno pokušao iz slobodnog udarca, a posjed lopte je u prvom dijelu bio 51-49 u korist Carioca.

Tek što je počeo drugi dio, Brazilci su došli do prve šanse jer je ubačaj Militaa s desne strane Gvardiol skrenuo prema našem golu, ali LIvaković brani nogom. U nastavku akcije uslijedila je panika u hrvatskoj obrani, Juranovića je lopta pogodila u ruku, ali je VAR, srećom, pronašao zaleđe Richarlisona.

U 55. minuti nova šansa za Brazil, Richarlison je proigrao Neymara, čiji šut s pet metara brani Livaković. Vratar Dinama je prsima obranio i šut Paquete u 66. minuti nakon smušene reakcije hrvatske obrane.


U 72. minuti umjesto Kramarića i Pašalića ulaze Petković i Vlašić, a Livaković u 76. minuti skida još jedan udarac Neymara iskosa, a sjajni Dominik kroti i opasan šut Paquete u 80. minuti.

U samoj završnici Brazilci su pristisnuli, no preslabo za hrvatsku obranu, pa je Hrvatska i osmi puta u zadnjih devet nokaut utakmica morala u produžetke.

U 104. minuti Petković je maestralno prošao tri Brazilca, dao za Brozovića, koji s 18 metara puca iznad vrata u najboljoj šansi Hrvatske na utakmici.


No, u sudačkoj nadoknadi prvog produžetka Brazil je poveo. Neymar je uzeo loptu i odigrao dva filigranski točna dupla pasa, sjurio se u peterac, prošao i Sosu i Livakovića, te zabio pod gredu.

U igru su ušli Majer i Budimir, a Hrvatska je krenula po izjednačenje.I ono je stiglo u 117. minuti kada je Vlašić proigrao Oršića, a ovaj dodao do Petkovića, čiji šut od noge Marquinhosa odsjeda u mreži.

U 121. minuti Livaković brani udarac Casemira i utakmice je otišla u penale.

HRVATSKA - BRAZIL 5-3 (1-1, 0-0)

Strijelci: 0-1 Neymar (105+1), 1-1 Petković (117)

PENALI: 1-0 Vlašić, Rodrygo - Livaković brani, 2-0 Majer, Casemiro 2-1, 3-1 Modrić, 3-2 Pedro, 4-2 Oršić, Marquinhos vratnica

Pred 43.893 gledatelja na stadionu Education City sudio je Oliver iz Engleske.

HRVATSKA: Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa (Budimir, 109); Brozović (Oršić, 114), Kovačić (Majer, 106), Modrić; Pašalić (Vlašić, 72), Kramarić (Petković, 72), Perišić

BRAZIL: Alisson; Militao (Alex Sandro 106), Marquinhos, Thiago Silva, Danilo; Casemiro, Paqueta (Fres, 106); Raphinha (Antony, 56), Neymar, Vinicius Junior (Rodrygo, 64); Richarlison (Pedro, 81)

Tagovi: HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA, dOMINIK lIVAKOVIĆ, bRUNO pETKOVIĆ, Zlatko Dalić
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE