GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hamilton blizu potpisa za Ferrari

Hamilton blizu potpisa za Ferrari
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2024 / 13:40
Autor: SEEbiz/Sportklub

LONDON - Lewis Hamilton mogao bi senzacionalno prijeći u Ferrari iako još uvijek ima ugovor s Mercedesom do kraja 2025. i dogovor bi mogao biti objavljen tijekom idućih nekoliko dana, prema pisanju nekoliko različitih izvora.

Hamilton se godinama povezuje s Ferrarijem, ali u sezonama u kojima je Mercedes imao pobjednički bolid (2014. – 2021.) takav potez nije bilo realno očekivati.

Ali budući da je Mercedes pao u konkurentnosti posljednje dvije sezone i da Hamilton nema pobjedu od prosinca 2021. ponovno su počele kružiti glasine da bi se takav potez mogao realizirati.

Hamitlon je prošlo ljeto, nako dugih pregovora, potpisao novi dvogodišnji ugovor s Mercedesu koji mu jamči vozačko mjesto u momčadi 2024. i 2025., ali očito je Ferrari blizu toga da uvjeri Hamiltona da su oni bolja destinacija za povratak na pobjedničke staze.

Autosport prenosi da još uvijek nije jasno je li ugovor potpisan, ali da su pregovori u ‘naprednoj fazi’ i da bi dogovor mogao biti postignut do kraja tjedna.

Detalji trenutnoga Hamiltonovog ugovora s Mercedesom za 2024. i 2025. nisu poznati, ali čini se da je druga sezona ugovora ‘opcija’ i da Hamilton ima mogućnost aktivirati klauzulu koja mu omogućuje prelazak u drugu momčad.

Ferrari je prije točno tjedan dana potvrdio da su potpisali novi ugovor s Leclercom koji mu jamči ostanak u Ferrariju barem do kraja 2026., ali izostanak slične objave sa Sainzom bio je neobičan jer je i Sainz naglašavao da želi riješiti pitanje svoje budućnosti prije početka nove sezone.

Da su pregovori sa Sainzom bili tek formalnost Ferrari bi vjerojatno paralelno objavio produljenje s oba vozača, ali nove glasine oko dolaska Hamiltona daju novi kut gledanja i na Sainzovu situaciju.

Hamilton je više puta tijekom karijere govorio da želi završiti F1 putovanje s Mercedesom i biti njihov doživotni ambasador poput Stirlinga Mossa, ali ukoliko zaista senzacionalno prijeđe u Ferrari takvi planovi mogli bi doživjeti ozbiljan preokret.

Također, Hamilton bi u slučaju realizacije transfera u Ferrari i dalje morao odraditi još jednu sezonu s Mercedesom, što nikad nije ugodna situacija ni za vozača ni za momčad, što je, primjerice, iskusio Alonso u Renaultu 2006. kada je krajem 2005. potpisao za McLaren od 2007.

Bilo bi izuzetno zanimljivo pratiti i kako bi se 39-godišnji Hamilton snašao u Ferrariju protiv Leclerca koji je u momčadi već pet godina i koji je jedan od najvećih talenata nove generacije vozača.

Britanac je sve utrke u Formuli 1 (332) vozio s Mercedesovim motorom, od čega 110 u McLarenu i 222 u Mercedesu, a osvojio je sedam naslova, 103 pobjede, 104 pole positiona i 197 pobjedničkih postolja piše MAX F1.

Ferrari je Hamiltona zvao i prošle godine, prije nego je produljio s Mercedesom, kada su mu, prema pisanju Daily Maila, nudili 45 milijuna eura samo za potpis ugovora. Budući da prema aktualnom ugovoru godišnje zarađuje nešto manje od 60 milijuna eura, Ferrari je sigurno morao izvući jake argumente da dogovore zvučni transfer.

Hamilton je u Mercedes stigao 2013., nakon što je prvih šest sezona u formuli 1 proveo za upravljačem McLarena, s kojim je 2008. došao do svog prvog naslova svjetskog prvaka. Preostalih šest (2014., 2015., 2017., 2018., 2019., 2020.) je osvojio u Mercedesu.

Tagovi: ferrari, hamilton, formula 1
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE