GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Haaland naručio automobil vrijedan tri milijuna eura

Haaland naručio automobil vrijedan tri milijuna eura
ENORMNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2024 / 16:52
Autor: SEEbiz / Dnevnik
MANCHESTER - Norveški napadač Erling Haaland svojoj će kolekciji automobila dodati Mercedesov ekskluzivni luksuzni sportski automobil AMG one koji košta oko 3 milijuna eura.

Norveška zvijezda Erling Haaland, koji predvodi napad britanskog nogometnog kluba Manchester City, želi novog limenog ljubimca. Nogometaš koji ima godišnju plaću od 33,7 milijuna eura naručio je Mercedesov ekskluzivni luksuzni sportski automobil AMG one kojeg pokreće motor Formule 1, piše ljubljanski Dnevnik. On sa svom dodatnom opremom i porezom košta dobra tri milijuna eura.

AMG One je inače hibrid. Osim termalnog motora, koji ima 574 konja (422 kW), pokreću ga četiri elektromotora za ukupno 1063 konja (782 kW). To mu omogućuje divlju vožnju na trkaćoj stazi i mirnu vožnju u gradu, s električnim dometom od oko 18 kilometara. U punoj snazi postiže brzinu od 352 km/h, a do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi. Do dvije stotine za samo 7 sekundi. Izvana, automobil izgleda više kao kod kuće na trkaćoj stazi nego na cesti, ali iznutra podsjeća na malu svemirsku letjelicu budućnosti. O ekskluzivnosti automobila govori i podatak da je Mercedes proizveo samo 275 primjeraka.

Inače, Haaland neće sam kupiti vozilo. Kako prenosi norveški list Dagens Naeringsliv, u kupnju je krenuo zajedno s prijateljem iz djetinjstva Olejem Ertvaagom, inače uspješnim financijerom i osnivačem HiTechVisiona.

Između ostalog, prijatelja povezuje i ljubav prema automobilima. Haaland već ima lijepu kolekciju u svojoj garaži. Kupio je terenac Rolls-Royce Cullinan za 350.000 eura, a društvo mu prave Audi RS6 avant i Range Rover sport, svaki vrijedni 140.000 eura. AMG one će također imati društvo svog rođaka, AMG GLE coupea koji stoji 105.000 eura.

Tagovi: Haaland, mercedes, škoda, city
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE