GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Haaland ispisao povijest Premier lige, Arsenal zasjeo na

Haaland ispisao povijest Premier lige, Arsenal zasjeo na
ZA POVIJEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2023 / 21:11
Autor: SEEbiz
LONDON - Nogometaši Arsenala izbili su na vrh ljestvice engleskog prvenstva zahvaljujući minimalnoj 1-0 (0-0) gostujućoj pobjedi protiv Brentforda u susretu 13. kola.

Arsenal je do pobjede stigao golom Havertza (89) u samoj završnici utakmice kada je uspio provući loptu kroz noge vrataru Flekkenu i pogoditi mrežu.

Arsenal je tako uspio iskoristiti remi Manchester Cityja i Liverpoola koji su u prvom susretu subotnjeg programa igrali 1-1 (1-0) te ih oboje preskočio na ljestvici. Vodeći Arsenal sada ima 30 bodova, drugi City 29, a treći Liverpool 28.

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland upisao se u povijesne knjige Premier lige nakon pogotka zbog kojeg su Građani poveli 1:0 u utakmici protiv Liverpoola. Nakon odličnog prodora braniča Nathana Akea Nizozemac je lijepo uposlio Haalanda koji je imao dovoljno vremena da mirno plasira loptu iza vratara Allisona.

Tim pogotkom Haaland je postao igrač koji je najbrže postigao 50 pogodaka u povijesti lige, i tako prestigao legendarnog napadača Manchester Uniteda Andyja Colea. Njemu je za 50 ligaških pogodaka bilo potrebno 65 utakmica, dok je Norvežanin taj pothvat ostvario u samo 48 utakmica.

Pogodak je još impresivniji kad se uzme u obzir da ga je zabio direktnom rivalu u borbi za naslov prvaka. Haaland je tako iza sebe ostavio veličine poput Alana Shearera, igrača s najviše pogodaka u povijesti Premier lige.

Međutim, da Građanima ne pripadne puni plijen u derbiju, pobrinuo se Trent Alexander-Arnold golom u 80. minuti za konačnih 1:1.

Joško Gvardiol ostao je na klupi Cityja kod kojega u sastavu zbog ozljede nije bilo Matea Kovačića.

Nogometaši Newcastle Uniteda u susretu su 13. kola englskog prvenstva na svom terenu svladali Chelsea s 4:1.

Prvo je poluvrijeme okončano rezultatom 1-1 nakon što je Isak (13) doveo domaće u vodstvo, a Sterling (23) poravnao, da bi odluka pala u samo jednoj minuti nastavka, odnosno nakon što su Lascalles (60) i Joelinton (61) pogađali za 3-1. Konačni je rezultat postavio Gordon (83).

Tagovi: haaland, Arsenal, Liverpool
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE