GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Haaland efikasniji od čak sedam premierligaških klubova

Haaland efikasniji od čak sedam premierligaških klubova
GOLGETER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2023 / 08:26
Autor: SEEbiz
LONDON - Edgar Haaland je u svojoj 30. utakmici Premier lige postigao gol Fulhamu, svoj 34. prvenstveni u ovoj sezoni, ali i 50. ukupno gledaju li se sva natjecanja u kojima je nastupio kroz sezonu.

Odigrao je tek 44 utakmice, već porušio niz rekorda, a veliko pitanje koje postavljaju engleski mediji jest može li i onaj star gotovo sto godina.

Nezaustavljivi 22-godišnji norveški napadač u svojoj prvoj sezoni u engleskom prvenstvu nezaustavljivo grabi prema trofeju za najboljeg strijelca lige. Konkurencija je daleko iza njega pa je tako Tottenhamov Harry Kane zabio 25 golova ove sezone, dakle devet manje od njega, a Brentfordov Ivan Tony, treći na listi strijelaca, čak 14 manje.

Koliko je Haaland dominantan reći će i podatak da je s postignutih 50 golova u 2022./23. zabio ukupno 21 više od bilo kojeg drugog igrača koji igra u nekom klubu iz Premier lige, ali i da je tim učinkom bio efikasniji od čak sedam premierligaških klubova kroz sva natjecanja u ovoj sezoni.

I dok Haaland ruši rekord za rekordom ostaje za vidjeti hoće li uspjeti preuzeti i onaj koji dži pokojni Dixie Dean, igrač kojem se tepalo da je "najveći napadač koji će ikad postojati". Nekadašnji napadač Evertona odigrao je u sezoni 1927./28. 41 utakmicu za Everton i postigao 63 gola u tom periodu. Samo u engleskom prvenstvu te je sezone zabio 60.

Rekord star gotovo sto godina mogao bi pasti jer Haaland je na -13, a pred njim je još mogućih 10 utakmica, šest u Premier ligi, finale FA kupa i maksimalne tri u Ligi prvaka, pod uvjetom da njegov Manchester City preko Real Madrida izborio finale tog natjecanja.

Tagovi: Edgar Haaland, Manchester City, Harry Kane, Tottenham
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE