GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gvardiol otkrio najveću želju karijere

Gvardiol otkrio najveću želju karijere
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2023 / 16:32
Autor: SEEbiz
MANCHESTER - Joško Gvardiol u dresu Građana imao je uvertiru iz snova. Nakon kratkog debija u ligaškom susretu s Burnleyem (3:0), stoper Vatrenih odigrao je čitavih 120 minuta produžene utakmice UEFA Superkupa i zaradio prvi trofej u dresu Manchester Cityja.

Engleska javnost poprilično je zadovoljna dosad viđenim, dok se Pep Guardiola suzdržava opširnih recenzija sve dok "Joško ne pohvata principe momčadi", a za to je potrebno nešto vremena prilagodbe. Gvardiol je mjesecima "vruća" tema svjetskih medija, a nakon što je postao najskuplji stoper svih vremena odjenuvši dres aktualnog vlasnika trostruke krune, interes za hrvatskim reprezentativcem još je snažniji.

Stoga je TNT Sports kontaktirao Joška Gvardiola i provjerio prve dojmove na Etihadu.

- Moj san bio je zaigrati u Premier ligi i konačno imam takvu priliku. Posebno sam sretan zbog prve utakmice. Prvih 90 minuta i trofej, nisam mogao zamisliti bolji početak sezone i nadam se da ćemo tako nastaviti - kazao je Gvardiol u uvodnom dijelu.

Brzo su ga novinari podsjetili kako je Man. City u nedavnom finalu Lige prvaka zaustavio niz hrvatskih osvajača elitnog natjecanja Europe. Serija kockica na klupskom tronu trajala je od sezone 2012./2013. počevši od Marija Mandžukića, da bi ju nastavili Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Dejan Lovren (Liverpool), Ivan Perišić (Bayern) i Mateo Kovačić (Real Madrid i Chelsea). Marcelu Brozoviću s Interom to nije pošlo za nogom u posljednjem izdanju LP.

Naravno, Gvardiol je upoznat s rezultatima svojih sunarodnjaka.

- Znam to! City je prekinuo seriju, moramo im čestitati jer su prošle sezone napravili nešto nevjerojatno, nadam se da ćemo to ponoviti, pogotovo zato što je Kova sa mnom. Nikada nisam osvojio Ligu prvaka, volio bih barem jednom u karijeri.

Otkrio je da mu je kolega iz reprezentacije mnogo pomogao u početnim danima u Manchesteru.

- Moram reći da mi se grad sviđa, a isto vrijedi za tim i osoblje. Sve je savršeno, jako su me lijepo prihvatili i mogu samo ponoviti da sam sretan što sam ovdje. Mateo je moja pomoćna ruka, ali volio bih spomenuti i Kalvina Phillipsa, cijelo vrijeme stoji mi na raspolaganju, što vrijedi i za ostatak tima - zaokružio je Gvardiol.

Iduće minute, lako moguće od prvog sučevog zvižduka, hrvatski bi dvojac trebao odigrati u subotu (21:00), kada na Etihad stiže izrazito neugodni Newcastle u sklopu drugog kola engleske Premier lige.

Nova je to prilika da Gvardiol nasuprot raspoloženog Alexandera Isaka i uvijek rastrčanog Miguela Almirona pokaže zašto je mjesecima slovio za vodeću želju Pepa Guardiole.

Tagovi: Joško Gvardiol, RB Leipzig, Mateo Kovcačić, Manchester City
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE