GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FIFA dijeli novac za SP, Dinamo će dobiti lijepu svotu

FIFA dijeli novac za SP, Dinamo će dobiti lijepu svotu
NOVAC
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2023 / 13:07
Autor: SEEbiz
NYON - FIFA će isplatiti 209 milijuna dolara klubovima čiji su se igrači natjecali na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru, objavilo je u četvrtak vrhovno svjetsko nogometno tijelo.

Isplata će biti izvršena za 440 klubova iz 51 različite zemlje čiji su igrači bili na turniru prošlog studenog i prosinca, koji je osvojila Argentina.

Fifa će plaćati dnevni iznos od 10.950 dolara za svakog od 837 nogometaša na Svjetskom prvenstvu, bez obzira na to koliko su minuta igrali tijekom turnira.

Ukupni iznos po igraču dijeli se i raspodjeljuje klubu ili klubovima za koje je igrač bio registriran u dvije godine prije finala u Kataru.

To je povećanje u odnosu na 8.530 dolara koliko je Fifa platila po igraču na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

Za SP Katar će ukupno 46 engleskih klubova biti najveći primatelji s ukupnim iznosom od 37.713.297 dolara, a slijede klubovi iz Španjolske, Njemačke, Italije i Francuske.

Manchester City će biti najviše plaćen za jedan klub s iznosom od 4.596.445 dolara, a slijede ga Barcelona (4.538.955 dolara) i Bayern München (4.331.809 dolara).

Prema sporazumu koji su ranije ove godine potpisali Fifa i Udruga europskih klubova, 355 milijuna dolara bit će podijeljeno klubovima u okviru programa za Svjetsko prvenstvo 2026. i 2030. godine.

Od hrvatskih klubova najviše će dobiti Dinamo (2,140,810), potom slijedi Osijek (383,265), Hajduk (287,448), Istra (79,330) i Lokomotiva (31,938).

Dinamo je u Kataru imao Dominika Livakovića, Josipa Šutala, Brunu Petkovića i Mislava Oršića, a novac je dobio i za Joška Gvardiola, Kristijana Jakića i Lovru Majera koji su unazad dvije godine od Katara igrali za Dinamo.

Tagovi: FIFA, Dinamo, Dominik Livaković, Josip Šutalo, Bruno Petković
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE