GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fantastični Jokić odveo Denver do povijesne titule NBA prvaka

Fantastični Jokić odveo Denver do povijesne titule NBA prvaka
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2023 / 07:47
Autor: SEEbiz / index.hr
DENVER - Denver Nuggetsi su prvi put postali prvaci NBA lige.

Denver je na domaćem terenu u petoj utakmici finala pobijedio Miami Heat 94:89 i s ukupnih 4:1 postao prvak najjače košarkaške lige na svijetu. Nikola Jokić bio je najbolji igrač utakmice s 28 poena, 16 skokova i četiri asista te je zasluženo dobio nagradu za MVP-ja finalne serije.

Nije ovo bila najljepša utakmica, bilo je puno nervoze s obje strane, puno izgubljenih lopti i promašaja, ali u dramatičnoj završnici Denver je imao više koncentracije i zasluženo slavi povijesnu titulu.

Miami je počeo dobro, poveo je 5:0, ali onda je stao i Denver je napravio seriju 12:0. Heat je u tom periodu imao čak deset promašaja. Ipak, Miami se vraća i serijom Adebayoa vraća utakmicu u egal. U tom je dijelu igre Michael Porter bio najbolji kod Denvera sa sedam skokova i sedam koševa, piše Index.

Miami je prvu četvrtinu dobio 24:22, a onda na početku druge dionice odlazi na 28:22. Miami je tada igrao dosta agresivno, Denver nije mogao ništa pogoditi, Jokić je igrao prilično stidljivo i Heat je tricom i dvicom Duncana Robinsona otišao na 39:29. Nuggetsi se serijom 6:0 vraćaju, ali Lowry s dvije trice opet vraća Miami u prednost, koji na odmor odlazi s +7 (51:44).

Treća četvrtina je bila prilično neuredna, puno se griješilo, a Denver je tricom Murrayja izjednačio na 60:60. Imali su Nuggetsi priliku da se odlijepe, no stali su i pustili Miami da opet povede. U trećoj dionici gledali smo prilično lošu košarku, bilo je puno izgubljenih lopti i promašaja s obje strane, a Michael Porter je tricom nakon dugo vremena donio prednost Denveru, no Lowry tricom vraća Heat.

U zadnju četvrtinu ušlo se sa 71:70 za Miami, a onda su u zadnjih 12 minuta proradili najbolji igrači - Nikola Jokić i do tada nevidljivi Jimmy Butler. Denver je serijom 5:0 poveo 75:71, a u tom periodu je Jokić dirigirao napadom svoje momčadi. No Miami se odbio predati, a Jimmy Butler se vratio iz mrtvih i s dvije uzastopne trice i s tri slobodna bacanja uveo utakmicu u dramu.

Miami je još jednim košem Butlera poveo 87:86, no upravo je on kod 90:89 za Denver 25 sekundi do kraja izgubio ključnu loptu, a Caldwell-Poppe je s linije slobodnih bacanja doveo Denver na +3. Butler je probao tricom vratiti Miami, ali je promašio, a Brown s linije slobodnih bacanja donosi naslov prvaka Denveru.

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets, Jimmy Butler, Miami Heat
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE