GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo tko će preuzeti Istru 1961

Evo tko će preuzeti Istru 1961
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2023 / 19:34
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Španjolac David Catala Jimenez, rođen 1980. godine u Barceloni, novi je trener Istre 1961. Potraga za drugim ovosezonskim trenerom je time zaključena i u ponedjeljak će dogovor biti i službeno objavljen.

Nakon što je klub s "Drosine" raskinuo ugovor s Mislavom Karoglanom, sportski direktor Saša Bjelanović je, u dogovoru s Upravom Istre 1961 i vlasnicima u Vitoriji, razmatrao nekoliko imena koji su ušli u konkurenciju za novog trenera "zeleno-žutih". Na koncu su se, u konkurenciji jednog iskusnijeg trenera, ipak odlučili za mladog španjolskog stručnjaka koji je dosad imao dva trenerska angažmana, oba u ciparskim klubovima.

Trenersku karijeru počeo je u AEK Larnaci, gdje je dvije godine ranije zaključio igračku karijeru s 38 godina. Taj je klub vodio jednu sezonu, nakon čega je preuzeo Apollon Limassol. S AEK-om je u 29 utakmica ostvario skor od 13 pobjeda, 11 remija i 5 poraza, dok je na klupi Apollona u 19 susreta imao 7 pobjeda, 7 remija i 6 poraza, a kao zanimljivost navodi se da preferira igrati u formaciji 4-4-2.

Igračku karijeru, na poziciji stopera, počeo je u Espanyolu, ali je najveći dio karijere proveo igrajući u drugoligaškim španjolskim klubovima poput Xereza, Lleide, Albacetea, Salamance i Celte sakupivši ukupno 274 utakmice i 15 golova. Zadnje godine igračke karijere proveo je na Cipru, u dresu AEK Larnace.

Od njega se očekuje da smiri pulske igrače, odnosno vrati im vjeru u vlastite mogućnosti te da potom nastavi s načinom igre kakvog je uveo Gonzalo Garcia. Upravo to je bio i glavni adut njegovog izbora za trenera Istre 1961. Bjelanović i suradnici tražili su trenera na početku karijere, koji će forsirati moderan napadački nogomet. Naravno, koliko mu to objektivne mogućnosti budu dopuštale. I uvjereni su, nakon brojnih konzultacija na više strana, da će to s novim trenerom iz Barcelone i dobiti.

Tagovi: David Catala Jimenez, Istra 1961, Barcelona, Espamyol
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE