GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Everton se spasio, ispali Leicester i Leeds

Everton se spasio, ispali Leicester i Leeds
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2023 / 20:06
Autor: SEEbiz
LONDON - Nogometaši Evertona spasili su se u posljednjem, 38. kolu, ispadanja iz engleske Premier lige, no bez tog cilja su ostali Leicester i Leeds.

Ranije je bilo poznato kako će put Championshipa, tamošnje druge lige, krenuti Southampton, a ove nedjelje su postala poznata i druga dva putnika u niži rang. U Premier ligi iduće sezone će umjesto njih igrati Burnley, Sheffield United i Luton.

Everton je prvoligaški status sačuvao vrlo teškom domaćom pobjedom protiv Bournemoutha od 1-0. Pogodak vrijedan ostanka u Premier ligi dao je Doucoure u 57. minuti, kada je odlično potegnuo volej s 20 metara i pogodio za delirij na Goodison stadionu. U ostatku utakmice Everton se gotovo isključivo branio te je uspio u tome iako je u nekim trenucima opasno visio protiv Bournemoutha.

Leicester je pobijedio West Ham 2-1 pred svojim navijačima, ali ta mu pobjeda ništa nije značila zbog uspjeha Evertona. Vodio je Leicester 2-0 golovima Barnesa u 34. i Faesa u 62. minuti nakon čega je očito samo osluškivao rezultat Evertona koji mu na kraju nije išao u prilog.

Leeds se također borio za očuvanje prvoligaškog statusa, ali nije uspio obaviti ni svoj dio posla, premda je ovisio i o drugim rezultatima. Tottenham je svladao Leeds u gostima 4-1 uz dva pogotka Harryja Kanea i po jedan Pedra Porra i Lucasa Moure. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije bio u konkurenciji za Tottenham u ovom dvoboju.

Ranije su riješena sva pitanja na vrhu ljestvice. Manchester City je obranio naslov prvaka, dok su uz njega Ligu prvaka iduće sezone osigurali Arsenal, Manchester United i Newcastle.

Prvak Manchester City je poražen kod Brentforda s 0-1, što je sastavu Josepa Guardiole bio peti prvenstveni poraz u sezoni. Jedini gol dao je Pinnock u 85. minuti.

Tagovi: Everton, Leicester City, Leeds, Manchester City
PROČITAJ I OVO
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE