GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Englezi otkrili što se događa s Gvardiolovim transferom

Englezi otkrili što se događa s Gvardiolovim transferom
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2023 / 08:51
Autor: SEEbiz / index.hr
LONDON - Transfer Joška Gvardiola (21) u Manchester City zakomplicirao se nakon što je izgledao kao gotova stvar. Aktualni europski i engleski prvak trenutno se ne može dogovoriti s RB Leipzigom oko odštete za mladog hrvatskog stopera, a Nijemci su poručili Cityju da će im morati isplatiti 100 milijuna eura fiksno ako ga žele dovesti, piše Mirror.

Leipzig nema problema s novcem nakon što je za visoke iznose prodao Dominika Szoboszlaija u Liverpool i Christophera Nkunkua u Chelsea te bi volio zadržati Gvardiola još jednu sezonu. Njemački klub spreman je prodati Gvardiola samo ako bi mu, nakon što dovede zamjenu za hrvatskog reprezentativca, od tog transfera ostalo barem 50 milijuna eura, dodaje Mirror. Primarna meta mu je Feyenoordov Lutsharel Geertruida, za kojeg nizozemski prvak traži 46 milijuna.

Iz Mirrora također pišu kako Gvardiol očajno želi realizirati transfer u City kako bi radio s Pepom Guardiolom, koji je navodno vrlo frustriran i polako gubi strpljenje jer njegov klub još uvijek nije ispunio Leipzigove zahtjeve za Gvardiola.

Velik je to udarac za Dinamo, kojem pripada 20 posto od razlike onoga što je Leipzig platio za Gvardiola i što će dobiti od sljedećeg transfera. Nijemci su 21-godišnjaka 2021. godine platili 18 milijuna eura, a ako za njega dobiju 100 od Cityja, Dinamu bi pripalo 20 posto od 82 milijuna eura, odnosno 16.4 milijuna eura.

Gvardiol je dosad za Leipzig odigrao 87 utakmica i upisao pet golova i tri asistencije. U međuvremenu je ušao i u hrvatsku reprezentaciju, za koju ima 21 nastup i dva gola. S Leipzigom je osvojio dva njemačka kupa, a s Hrvatskom broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru prošle godine.

Tagovi: Joško Gvardiol, Chelsea, Manchester City, Real Madrid, RB Leipzig, Dinamo, Fabrizio Romano
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE