GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dva poletarca u završnici presudila Sunsima

Dva poletarca u završnici presudila Sunsima
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2023 / 08:06
Autor: SEEbiz
PHOENIX - Phoenix Sunsi su na svom terenu dočekali San Antonio Spurse, poražene u sve tri uvodne utakmice sezone. Utakmica se razvijala onako kako se očekivalo.

Sve je vodilo prema laganoj pobjedi domaćina, koji su i bez ozlijeđenih zvijezda Bradleyja Beala i Devina Bookera imali i 20 poena prednosti, a vodili su 47 minuta i 58 sekundi utakmice. Dakle, cijeli meč osim dvije sekunde.

No, te dvije sekunde su bile posljednje. Šest sekundi prije kraja Sunsi su imali prednost od pet poena, kada je Victor Wembanyama zakucavanjem za Spurse smanjio na minus tri. Naravno, Phoenix se u clutchu uzdao u Kevina Duranta (35), ali je dvostrukom NBA prvaku, trostrukom olimpijskom pobjedniku i 13-strukom All-Staru loptu odmah ukrao 11 godina mlađi Keldon Johnson i odmah zatim poentirao za čudesnu, nevjerojatnu pobjedu San Antonia 115:114. Johnson je s 27 koševa bio prvi strijelac Spursa, a uz njega je junak senzacije bio Wembanyama (19).

Prvi pick drafta, čudo od 225 centimetara je u četvrtoj utakmici NBA karijere promašilo prvih pet šuteva. No, iskupio se spektakularnim zakucavanjem na kraju poluvremena. Za 28 minuta postigao je 18 poena uz 8 skokova i čak 4 blokade. Wemby je bio sjajan protiv svog idola i igrača s kojim ga uspoređuju. Durant je bio najbolji strijelac (26) i asistent (7) Sunsa, ali nije mogao pobijediti protiv fenomena na drugoj strani. Kao ni Jusuf Nurkić, iako je imao po 12 koševa i skokova.

Tagovi: Phoenix suns, Kecin Durant, Victor Wembanyama, Keldon Johnson
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE