GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić triple doubleom produbio krizu Grizzliesa

Dončić triple doubleom produbio krizu Grizzliesa
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2023 / 08:13
Autor: SEEbiz
DALLAS - Luka Dončić nastavio je sa snažnim ulaskom u sezonu u Memphisu. S 35 poena, 12 skokova i 12 asistencija osigurao je Dallasu pobjedu nad Grizzliesima (110:125). Bio je to njegov 58. triple-double u NBA ligi.

Mavericksi ostaju neporaženi i nakon gostovanja na FedEx Forumu. Prvi put nakon sezone 2004./05. krenuli su u sezonu s tri uzastopne pobjede. Ovoga puta zbog ozljede lijevog stopala izostala je zvijezda Kyrie Irving, no to se nije pretjerano znalo.

Dallas je ubacio 23 trice iz 47 pokušaja. Dončić je bio precizan šest puta, Derrick Jones Jr. i Grant Williams po četiri puta. Među pričuvama istaknuo se Tim Hardaway s 21 košem.

Grizzliesima je ponovno nedostajala zvijezda Ja Morant, koji mora odslužiti suspenziju od 25 utakmica na početku regularne sezone nakon što je u proljeće dvaput pokazao pištolj na društvenim mrežama. Centar Steven Adams propustit će cijelu sezonu zbog ozljede koljena.

Desmond Bane i Jaren Jackson Jr. bili najefikasniji sa po 30 poena. Obrambeni stručnjak Marcus Smart pogodio je pet trica. Velika je razlika bila u igračima s klupe. Rezerve Grizzliesa ukupno su zabile samo 13 koševa, a Mavericksi 39.

Prošle godine Memphis je dobio 51 utakmicu u regularnoj sezoni i završio drugi na Zapadu prije nego što je izgubio u prvom kolu doigravanja od LA Lakersa, s omjerom 2-4 u pobjedama.

Prvu četvrtinu Grizzlies su dobili rezultatom 36:30, au posljednje dvije minute stekli su prednost djelomičnim rezultatom 10:2. Bane je pogodio dvije trice i tukao sirenu s osam metara s desne strane.

Dončić je u prvoj četvrtini ubacio 7 poena, a potom je odmarao do sredine druge četvrtine. U posljednje dvije minute prvog poluvremena priredio je simultanku. Postigao je 11 poena. Prvo je povisio prednost Dallasa na 52:58, a onda je nakon karakterističnog odmaka pogodio tri uzastopne trice s lijeve strane. Pola minute prije odlaska na odmor bio je precizan s devet metara. Bio je najbolji strijelac prvog poluvremena s 22 koša, a Mavericksi su osigurali prednost od šest poena (61:67).

Jackson Jr. bio je najzaslužniji što su se Grizzliesi u trećoj četvrtini približili na 84:85. Također su pokušali povesti, ali nisu uspjeli, a onda je Dallas završio treću četvrtinu serijom 12-2. Hardaway se razigrao, a vodstvo Mavericksa nakon 36 minuta iznosilo je 11 poena (86:97).

Početkom posljednje četvrtine Dončić je dodao Maxiju Kleberu koji je akciju završio atraktivnim zakucavanjem, a zatim pronašao Hardawaya koji je pogodio za tri poena. Devet minuta prije kraja Ljubljančanin je povisio na 90:107, što je bila najveća prednost Mavericksa u susretu.

Sredinom posljednje četvrtine Jackson Jr., Smart i Bane zabili su iza crte. S jedanaest uzastopnih poena Memphis je spustio na 106:110. Ponovno je završilo na tribinama, a pet minuta prije kraja Jason Kidd morao je na minutu pauze.

Uspio je smiriti svoje štićenike koji više nisu divljali po parketu s Grizzliesima, ali Dončić je mudro vodio napade. Povećao je na 106-115 tricom s lijeve strane, a onda je dvije i pol minute prije kraja zapečatio sudbinu domaćina plivajućim polaganjem.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE