GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić odigrao poluvrijeme za povijesr

Dončić odigrao poluvrijeme za povijesr
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2023 / 08:42
Autor: SEEbiz
DALLAS - Luka Dončić je protiv Utah Jazza odigrao prvu četvrtinu, poluvrijeme i utakmicu za povijest najjače lige svijeta. Tako je odveo Dallas i do povijesne pobjede, 147:97, +50, treće najuvjerljivije Mavsa ikad.

Prvu četvrtinu završio je sa 16 poena te po 5 skokova i asistencija. To mu je čak peta prva četvrtina otkako je u NBA-u s brojkama 15/5/5 u najvažnijim kategorijama. Kakav je to pothvat, svjedoči to što u zadnjih 27 godina samo još jedan igrač ima više od jedne takve prve četvrtine. No, Giannis Antetokounmpo ih ima, u odnosu na Dončića, "tek" dvije.

Ipak, ono što je Dončić uspio do poluvremena je još čudesnije. Prvi put u karijeri mu je već na polovici utakmice uspjelo ostvariti triple-double. U zadnjih četvrt stoljeća to su uspjeli još samo Russell Westbrook, Nikola Jokić i Domantas Sabonis. No nitko od njih i nitko do sada nije uspio ono što je još ovom zgodom napravio Dončić.

On je naime na poluvremenu imao 29 poena te po 10 skokova i asistencija. Tako je postao prvi u povijesti NBA lige s takvim triple-doubleom na poluvremenu. NBA na svim kanalima ističe taj pothvat slovenskog fenomena: "Luka Dončić je službeno ostvario najefikasnije triple-double poluvrijeme u NBA povijesti."

Dončić je tako već na polovici utakmice uspio 60. put u karijeri imati triple-double učinak. Najnovijim je na vječnoj ljestvici preskočio jednog od najvećih, Larryja Birda, te je sada deveti po broju najtežih i najprestižnijih individualnih učinaka u povijesti najjače lige svijeta.

Dončić je meč okončao s 40 poena, 10 skokova i 11 asistencija, ali ovakav spektakularan saldo ostvario je za samo tri četvrtine. Tako je postao tek drugi igrač u povijesti kojem je to uspjelo, nakon Jamesa Hardena. NBA ističe i ovo: "Dončić je za samo tri četvrtine uspio doći do triple-doublea s 40 poena. To mu je već sedmi takav pothvat u karijeri. Njime se izjednačio na 4. mjestu s Wiltom Chamberlainom."

Tagovi: Luka dončić, Dallas Mavericks, Utag jazz, dončić
PROČITAJ I OVO
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
REAKCIJE
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
ZAGREB - Nekadašnji Dinamov vratar Georg Koch otkrio je njemačkom Bildu da je teško bolestan.
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
NIZOZEMSKA
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
EINDHOVEN - PSV Eindhoven postao je nizozemski nogometni prvak po dvadeset i peti put i prvi put nakon šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE