GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đoković ponovo pokorio US Open i stigao do i24. Grand Slama u karijeri

Đoković ponovo pokorio US Open i stigao do i24. Grand Slama u karijeri
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2023 / 08:02
Autor: SEEbiz

NEW YORK -  Novak Đoković (2. ATP) osvojio je US Open nakon što je u večerašnjem finalu bio bolji od Rusa Daniila Medvedeva (3. ATP). Meč je trajao gotovo tri i po sata, a po setovima je bilo 6:3, 7:6, 6:3 za fantastičnog Đokovića.

Novak je večeras osvojio svoj 24. Grand Slam trofej u karijeri te se tako dodatno izdvojio na vrhu liste ispred drugoplasiranog Španca Rafaela Nadala koji ima 22 titule. Ujedno je ovo Novaku bio četvrti osvojeni US Open. S druge strane, Medvedev je ostao na jednom osvojenom Grand Slamu - US Open 2021. godine.

Vrijedi istaći da se Đoković izjednačio na prvom mjestu kada su u pitanju osvojeni Grand Slam trofeji u obje konkurencije budući da je slavna Australka Margaret Court osvojila također 24 Grand Slam titule.

Meč je fantastično počeo po Đokovića. Nakon što je bez problema odservirao svoj servis, bez izgubljenog poena uzeo je odmah i break Rusu koji kao da se nije pojavio na terenu u uvodnim minutama meča. Tek prilikom narednog svog servisa Rus se probudio i osvojio gem te je u tom trenutku smanjio rezultat na 1:3.

Obojica su potom bila sigurna na servisu sve do osmog gema kada je Novak imao dvije set lopte, ali se oba puta Rus spasio na svom servisu. Ipak, već u narednom gemu Đoković osigurava prvi set rezultatom 6:3.

Novak i Daniil su dobro servirali prvih šest gemova drugog seta, a prvu priliku za break imao je Novak u sedmom gemu. Nije uspio, baš kao i Medvedev u narednom pa se drama u drugom setu nastavila.

Ponovo su teniseri uspostavili kontrolu na svojim servisima, a kod 12. gema Medvedev je imao čak i set loptu, ali se Novak spasio. Igrao se potom tie-break u kojem se bolje snašao Đoković i sa 7:6 osvojio set i poveo 2:0 u meču.

Nakon prva tri sigurna gema, Daniil je užasno servisao u četvrtom što iskusni Novak koristi i dolazi do bitnog breaka u trećem setu. Na sličan način Daniil je već u narednom gemu vratio break.
Međutim, gotovo neshvatljivo Medvedev ponovo gubi servis koje Novak brzo ovjerava i dolazi do prednosti 5:2. Već tada je bilo jasno da povratka za Rusa nema pa je Đoković mirno priveo meč kraju za veliko slavlje i novo dostignuće u njegovoj briljantnoj karijeri.

Tagovi: Novak Đoković, US Open
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE