GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo želi dovesti iskusnog stopera

Dinamo želi dovesti iskusnog stopera
ŽELJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2024 / 11:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo je u završnicu prijelaznog roka krenuo agresivno, “stisnuo je gas” i u pregovorima je s trojicom nogometaša, dvojicom stopera i desnim braničem.

Najzvučnije je ime svakako srednji branič Granade, 22-godišnji Španjolac Raul Torrente, a Plavima je zanimljiv i ukrajinski stoper, Arsenij Batagov (21, Zorja Luganjsk), mladi reprezentativac svoje zemlje. K tome, u srijedu bi u Zagrebu na liječničkom pregledu trebao osvanuti i francuski desni branič, Ronael Pierre-Gabriel (25, Nantes).

Torrente je prošao juniorsku školu Granade, za mladu reprezentaciju Španjolske (do 21 godine) odigrao je jednu utakmicu, a u klupskoj je majici upisao ukupno 35 nastupa. Ove je sezone odigrao 13 ligaških utakmica, a posljednji je put na travnjaku proveo 90 minuta 19. prosinca u domaćem 0:3 porazu protiv Seville.

Visok je 193 cm, ljevak je, a ugovor mu istječe na ljeto i Dinamo je započeo pregovore oko Torrenteova dolaska u Maksimir. Vidjet ćemo koliku će odštetu tražiti Granada, bude li to u nekakvim prihvatljivim okvirima, Plavi će učiniti sve da dovedu mladog i potentnog stopera s iskustvom igranja u LaLigi.

Torrente je svakako prva opcija, a traju i razgovori oko možebitnog dolaska Batagova. No, Ukrajinci su zasad poprilično “tvrdi” i traže nešto manje od dva milijuna eura na ime odštete, vidjet ćemo kako će se to rasplesti. Batagov je visok 185 cm, i on je ljevak, a u Zorju je došao prije godinu i pol iz Dnjipra. Za mladu selekciju Ukrajine odigrao je 28 utakmica, a ove je sezone za Zorju nastupio na 19 utakmica u svim natjecanjima (12 prvenstvenih i šest europskih, te jednu u nacionalnom kupu), postigao je dva pogotka i imao je dvije asistencije. Posljednju je utakmicu odigrao 14. prosinca u Konferencijskoj ligi, u domaćoj 4:0 pobjedi protiv islandskog Breidablika. Važno je napomenuti da bi u Maksimir trebao doći jedan od spomenuta srednja dva braniča, ne postoji opcija da dođu obojica.

A najbliži dolasku u Dinamo je desni branič Pierre-Gabriel. Igrao je u Nantesu s Theophileom i bivši je mladi reprezentativac Francuske (do 21. godine).

Iako mu ugovor istječe za dvije i pol godine, Nantes ga je spreman pustiti bez odštete, budući da ga trener Jocelyn Gourvennec, koji je krajem studenoga preuzeo momčad, ne vidi u svojim planovima. Plava ga je struka pratila, a i Theophile, koji inače nije sklon komplimentiranju drugih igrača, o Pierreu-Gabrielu govorio je lijepim riječima...

Tagovi: Dinamo, Torrente, Granada, Nantes, Batagov, Gabriel
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE