GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo dobio ultimatum oko Vipotnika

Dinamo dobio ultimatum oko Vipotnika
PRIJELAZNI ROK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2023 / 08:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Trener Dinama Igor Bišćan nakon utakmice s Rijekom nije želio ništa govoriti o mogućem transferu Matije Frigana u Dinamo, iako je prije maksimirskog sraza sa Šibenikom, član Uprave Dario Šimić, koji u ovim okolnostima zapravo obavlja poslove sportskog direktora, na tu temu razgovarao s prvim čovjekom Rijeke Damirom Miškovićem.

Naravno, nisu to bili prvi razgovori modrih pregovarača s Miškovićem, razgovarao je o tome još u zimskom prijelaznom roku i bivši trener i sportski direktor Ante Čačić, kasnije, kao i u nedjelju, i Šimić. To su razgovori koji stalno traju, a nastavili su se i ovog vikenda prije ogleda Rijeke i Dinama na Rujevici.

- Pregovaramo... Nadamo se da ćemo postići dogovor - rečeno nam je jučer u plavom domu.

To bi trebalo značiti da je itekako perspektivni Matija Frigan mnogo bliže Dinamu nego što je bio prije nekog vremena. Nećemo naravno ništa prejudicirati, ali kad iz Maksimira stižu takve rečenice, onda nam se čini da je taj ljetni transfer pred realizacijom.

Do sada izvori iz maksimirskog kluba nisu bili tako optimistični kad smo se raspitivali o transferu Frigana u Dinamo. Po onome što se šapuće, Modri bi na adresu Rujevice isplatili tri milijuna eura, uz neke bonuse vezane za buduću prodaju mladog riječkog napadača. Ta cifra od tri milijuna eura i jest najveća brojka koju su u plavom domu označili kad se radi o kupovinama bilo kojeg igrača iz HNL-a. Za igrača iz "domaće radinosti" u Maksimiru ne žele izdvojiti veći novac.

Da je bilo više pregovora i umješnosti u ovogodišnjem zimskom prijelaznom roku, Frigan se mogao kupiti za 2,2 milijuna eura, ali tada je Dinamo više ciljao na Belju, koji je na koncu otišao u Augsburg. Kad se radi o uznapredovalim pregovorima o Friganu, spominje se u mogućnost da Rijeka dobije i nekog od Dinamovih igrača koji su na posudbama, ali na rasplet svega ipak treba pričekati.

Znači li približavanje Frigana da Modri odustaju od mogućeg angažmana Žana Vipotnika iz Maribora? Odgovor za Sportske novosti iz Maksimira je ovakav:

- Ne! Zainteresirani smo i za Vipotnika!

Istina, još traju pregovori i s Mariborčanima, očito se priča oko dovođenja ciljanih želja u plavi dom intenzivirala proteklih dana, Dario Šimić, Igor Bišćan i ekipa iz klupske Uprave stisnuli su gas i već pripremaju sljedeću sezonu. Što je svakako dobra i vesela vijest za modre poklonike. Ipak, u ponedjeljak smo dobili ovakvu poruku iz vrha mariborskog kluba kad se radi o mogućem dolasku Vipotnika u Dinamo:

- Dinamo do sutra ima vremena da se odluči!

To "sutra" je dakle, utorak. Maribor očito više ne želi odugovlačiti i čekati odluku Dinama, Vipotnik ima još dosta ponuda i ekipa iz Dežele je u Maksimir eto, odlučila poslati svojevrsni ultimatum. Tako da bismo već danas mogli saznati hoće li najbolji mladi golgeter Dežele stići u plavu svlačionicu. Ako se Modri ne odluče za daljnje pregovore i odustanu od Vipotnika, to bi onda zapravo još veći bio pokazatelj da Frigan već drži kvaku Dinamove svlačionice.

Dosta se pisalo i nagađalo oko stanja u plavoj blagajni. Istina, ovog trenutka ona nije "puna kao brod", čak bismo mogli kazati da nije puna niti kao omalena pasara bez kabine, ali u ovo doba niti prijašnjih godina nije bilo previše novca. Dinamo je znao posegnuti za raznim kreditnim linijama kad se radilo o popunjavanju budžeta za kupovinu. Nadaju se u Maksimiru da će ovog ljetnog mercata stići dovoljno novaca da se pokriju rashodi za sve nove igrače.

Ne radi se tu samo o dosta izvjesnim prodajama Livakovića, Petkovića, Ivanušeca ili Josipa Šutala, baca se oko i na moguće transfere Joška Gvardiola i Danija Olma, jer modri klub ima sasvim fine iznose kad se radi o bonusima ako se iz Leipziga transferiraju hrvatski i španjolski reprezentativac.

Tagovi: Žan Vipotnik, Dinamo, Matija Frigan, Igor Bišćan, Maribor, Damir Krznar
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE