GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Denver razbio Sunse na krilima Murraya

Denver razbio Sunse na krilima Murraya
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2023 / 08:48
Autor: SEEbiz / index.hr
DENVER - U prvoj utakmici polufinala Zapada, Denver Nuggetsi razbili su Phoenix Sunse 125:107 na krilima Jamala Murraya i njegova 34 poena.

Kanadski bek pogodio je šest trica iz 10 pokušaja i podijelio devet asistencija, a trener gostiju Monty Williams mogao je samo slegnuti ramenima: "Budimo pošteni, neke šuteve koje je danas pogađao nitko ne bi mogao zaustaviti." A takve predstave pružao je u svakom doigravanju u kojem je bio zdrav.

Nikola Jokić ostvario je double-double s 24 poena i 19 skokova, uz pet asistencija. Aaron Gordon zabio je 23, Bruce Brown s klupe 14 poena, a Nuggetsi su utrpali 16 od 37 trica i došli do rutinske pobjede prelomivši susret već u drugoj četvrtini.

Sunsi su doživjeli tek drugi poraz s Kevinom Durantom u sastavu, nakon što su u osnovnom dijelu sezone imali 8-0 pa u prvom krugu doigravanja prošli LA Clipperse 4-1. Durant je sinoć postigao 29 poena uz vrlo efikasan šut 12/19, uhvatio 14 skokova i podijelio tri blokade, ali i imao sedam izgubljenih lopti. Devin Booker zabio je 27 uz osam asistencija.

Murray igra svoje treće doigravanje karijere, ali prvo nakon onog u pandemijskom bubbleu 2020., u kojem se pokazao kao jedna od nadolazećih zvijezda koja svoju igru u play-offu diže na višu razinu. Tada je u prvom krugu protiv Utah Jazza vezao tri utakmice s 50, 42 i opet 50 poena, a i Clippersima je u jednoj zabio 40.

No sezonu kasnije je uoči doigravanja teško ozlijedio lijevo koljeno, zbog čega je propustio ostatak i cijelu iduću sezonu, a kako zbog ozljede nije bilo ni Michaela Portera Jr., Nuggetsi nisu bili ozbiljan kandidat za naslov.

Ove godine su kompletni, prvi su nositelji Zapada, a sinoć su pokazali da ni momčad koju mnogi vide kao najjaču u konferenciji nije bolja od njih. Barem kad je Murray na takvoj razini da se dvostruki MVP lige uz njega osjeća kao drugi najbolji igrač svoje momčadi.

"Nije 'bubble Murray', nego zdravi Murray. Ne znam koliko puta se moram svima dokazati da bi vjerovali u mene i moju igru", rekao je 26-godišnji Kanađanin, koji u šest utakmica ovogodišnjeg doigravanja u prosjeku postiže 28.3 poena. Nova prilika za dokazivanje mu je već u noći s ponedjeljka na utorak, kad se u Denveru igra druga utakmica serije.

Tagovi: Jamal Murray, Denver Nuggets, Nikola Jokić, Phoenix Suns
PROČITAJ I OVO
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
LIGA PRVAKA
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
PARIZ - Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka. Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
OZLJEDA
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
TORINO - Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić ozlijedio se na utakmici 35. kola Serie A protiv Bologne, a njegov klub Torino potvrdio je danas da se ne radi o lakšoj ozljedi i sezona je, za njega, gotovo sigurno završena.
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
PROCJENE
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
BERLIN - Ekonomski stručnjaci ne vjeruju da će Europsko nogometno prvenstvo, u lipnju i srpnju u Njemačkoj, imati izravan utjecaj na ekonomiju te zemlje koja je u padu.
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
RIJEČ AUTORITETA
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
PODGORICA - Izbornik Crne Gore Robert Prosinečki odgovarao je na pitanja za društvene mreže nogometnog saveza Crne Gore.
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
POHVALE
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
MADRID - Real Madrid je pred početak sezone u transferu vrijednom 103 milijuna eura doveo Judea Bellinghama i vezao ga ugovorom na šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE