GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čilić ispao u prvom kolu Buenos Airesa

Čilić ispao u prvom kolu Buenos Airesa
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2024 / 07:42
Autor: SEEbiz / H
BUENOS AIRES - Marin Čilić izgubio je na startu ATP teniskog turnira u Buenos Airesu od srpskog tenisača Lasla Đerea sa 6:4, 3:6, 0:6.

Jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena još uvijek traži pravu formu nakon dugog oporavka od ozljede koljena, a protiv Đerea je upisao i četvrti poraz ove godine, ako ne računamo slavlje protiv Andyja Murraya na ekshibiciji u Kooyongu.

Čilić je dobro ušao u meč, dobio je prvi set, no Đere, koji je trenutačno na 35. mjestu ATP ljestvice, je okrenuo rezultat u iduća dva seta. U prvom setu ključnim se pokazao deseti gem. Do tada su oba tenisača držala svoje servise bez break lopti. U desetom gemu Čilić je došao do prilike za obrat iskoristivši treću brek loptu za 6:4 i vodstvo u setovima.

U drugom setu Đere je zaigrao daleko bolje, dok je Čilić polako posustajao. S dva oduzeta servisa, Đere je za 50 minuta dobio drugi set sa 6-3. U odlučujućem, trećem setu Čilićeva igra se posve raspala i sedmi nositelj turnira je s tri breaka dobio set sa 6-0.

Bio je to njihov treći međusobni susret i prva Đerina pobjeda, nakon što je Marin slavio 2019. godine u osmini finala u Madridu sa 4:6, 6:3, 6:2, te 2022. godine u četvrtfinalu u Adelaideu sa 6:3, 6:2.

Čilić je za turnir u Buenos Airesu dobio pozivnicu, a zanimljivo ovo mu je tek drugi južnoamerički turnir na zemlji. Do sada je igrao samo jednom, 2018. u Rio de Janeiru kada je prošao jedno kolo. Srpskog tenisača u 2. kolu očekuje bolji iz meča između Talijana Andree Vavassorija i Brazilca Thiaga Seyboth Wilda.

Tagovi: ČILIĆ, ĐERE
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE