GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boris Becker: Želim se ponovno baviti tenisom

Boris Becker: Želim se ponovno baviti tenisom
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2023 / 20:30
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Trostruki prvak Wimbledona Boris Becker rekao je u petak da se planira ponovno baviti tenisom nakon što odsluži zatvorsku kaznu, ali tek treba odlučiti u kojem svojstvu.

"Moram se malo srediti. Imam ponuda. Moram se snaći prije nego što preuzmem odgovornost i posao", rekao je Becker u Berlinu na predstavljanju sponzorskog ugovora.

55-godišnjak je rekao da su stvari bile "vrlo pozitivne" tijekom njegovog posjeta Davis Cup susretu Njemačke protiv Švicarske prošlog mjeseca.

Becker je radio za Njemački teniski savez (DTB) kao šef muškog tenisa 2017-2020.

Osuđen je na zatvorsku kaznu u Britaniji u travnju 2022. jer nije ispravno prijavio imovinu tijekom stečajnog postupka, pušten je u prosincu i deportiran u rodnu Njemačku. Također je u prošlosti trenirao prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

Bivši 2. igrač svijeta Tommy Haas rekao je da se nada da će Becker dobiti novu ulogu u njemačkom tenisu, a za dpa je na Mastersu u Indian Wellsu gdje je organizator turnira rekao da će to ovisiti o tome "kakav posao vidi za sebe".

Haas je sugerirao da bi Becker mogao najbolje pomoći njemačkom tenisu s jasno definiranom i stalnom ulogom, ali je priznao da bi također mogao biti od vrijednosti u određenim situacijama - ovisno o strategiji DTB-a.

"Znam da je radio stvari za DTB, ali nisam siguran ima li smisla imati nekoga tko je s vremena na vrijeme tamo tjedan dana", rekao je Haas.

"Naravno da i to može pomoći jer još uvijek svi slušaju kad Boris priča o tenisu. On je apsolutni teniski idol, i moj, i napravio je puno. Ali trebaju vrhunski bivši igrači i treneri koji su tu cijelo vrijeme.

"Potrebna vam je ovakva podrška za igrače koji onda znaju da su uvijek dostupni na koje se mogu osloniti. I onda možete dovesti Borisa ili [Patrika] Kühnena ili Michaela Sticha ili mene s vremena na vrijeme da pokušati motivirati igrače", rekao je.

Haas je dodao da se nada ponovnom susretu s Beckerom, rekavši: "Veselim se što ću ga ponovno vidjeti, razgovarati i saznati kako je sve prošlo, naučiti što je novo i kako želi podržati njemački tenis."

Fotografija: Monika Skolimowska/dpa

Tagovi: Boris Becker, Tommy Haas, Njemački teniski savez
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE