GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boban u pismu Čeferinu: Napuštam Uedu

Boban u pismu Čeferinu: Napuštam Uedu
ŠOKANTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2024 / 09:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Legendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban odlučio je nakon tri godine naglo napustiti Uefu gdje je bio šef nogometa te je uz to bio na čelu novog savjetodavnog tijela - Football Board

Zvonimir Boban naglo je odlučio napustiti važno mjesto u Uefi nakon što je shvatio da Aleksander Čeferin mijenja statut kako bi i dalje mogao biti glavni čovjek u još jednom mandatu.

Emotivno pismo Zvonimira Bobana, u kojem objašnjava razloge zašto je napušta Uefu, u posjed je dobio tportal.

Razgovarao sam s predsjednikom UEFA-e o problemu koji se dogodio tijekom posljednjeg sastanka Uefinog Izvršnog Odbora u Hamburgu. Riječ je o prijedlogu o izmijeni statuta UEFA-e kako bi se Čeferinu, na slijedećem Kongresu 08.02 u Parizu, omogućila nova kandidatura nakon ovog mandata koji mu je trebao biti posljednji.

Nakon što je izrazio moju najveću zabrinutost i moje potpuno neslaganje s načinom i samim prijedlogom, Predsjednik mi je odgovorio da za njega ne postoji nikakav pravni niti moralno-etički problem - i da će bez ikakve sumnje nastaviti s tom, po mom mišljenju, pogubnom idejom.

Paradoksalno, upravo je Čeferin 2017. godine predložio i pokrenuo paket reformi koje su trebala zaštititi UEFA-u i europski nogomet od "lošeg upravljanja" koje je bilo "modus operandi" starog, pokvarenog i već toliko puta optuženog sustava. Glavne dvije točke reformi bile su da se ni predsjednik ni članovi Izvršnog Odbora ne mogu kandidirati više od tri puta ( 12 godina) te je uveden je starosni limit na 70 godina za sve članove Izvršnog odbora.

Bila je to epohalna stvar za nogomet, ali i za njega samog. S tim činom Čeferin je zavrijedio poštovanje i respekt cijelog nogometnog naroda i javnosti te postao neupitan moralni autoritet, mnogima i putokaz za bolji i transparentniji nogomet. Njegov odmak od tih vrijednosti i izmjena glavnih reformi teško su razumljivi , posebno u ovo delikatno nogometno vrijeme.

Dobro razumijem da ništa nije idealno, a ponajmanje ja. I dobro znam da puno puta moramo prihvatiti logiku kompromisa, ali ako bih prihvatio ovako tešku i krivu odluku i okrenuo glavu, išao bih protiv načela i vrijednosti u koje duboko vjerujem. Ne glumim nikakvog heroja, i dobro znam da su mnogi istog mišljenja - možda naivnog, ali sigurno ispravnog.

U ove tri godine odnos i suradnja s Aleksandrom i svim mojim kolegama u UEFA-i bili su izvrsni - hvala im na tome, želim im sve najbolje.

Žao mi je i tužan sam, ali napuštam UEFA-u…

Tagovi: Boban, čeferin, uefa
PROČITAJ I OVO
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE