GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelica: Svi smo mi privilegirani, jako dobro plaćeni

Bjelica: Svi smo mi privilegirani, jako dobro plaćeni
PRAVE PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 20:11
Autor: SEEbiz / index.hr
BERLIN - Nenad Bjelica je krajem studenog 2023. postao trener Union Berlina.

Berlinski klub je prošle sezone bio hit te je izborio Ligu prvaka, ali je ove katastrofalno ušao u Bundesligu. Bio je u zoni ispadanja kada ga je Bjelica preuzeo. No hrvatski trener ga je izvukao s dna i sada se s njim nalazi na 14. mjestu njemačkog prvenstva, s osam bodova više od 16. Kölna, čija pozicija vodi u razigravanje s drugoligašem.

Bjelica je dao intervju za Bild u kojem je, među ostalim, govorio o nogometnim trenerima.

"Poštujem novu generaciju trenera, ali oni po mom mišljenju previše analiziraju. Ponekad ne razumijem zašto tako često koriste komplicirane pojmove. Mislim da čak ni neki igrači to ne razumiju", rekao je Bjelica koji sebe smatra trenerom stare škole, a ne "laptop-trenerom".

"Po meni, ne treba pretjerivati i stalno opterećivati igrače s previše informacija. Videoanalizu radimo samo na dan utakmice, maksimalno 15 minuta. Cijeli sastanak ne traje dulje od 30 minuta", objasnio je Bjelica svoju metodu.

Bjelica je kao igrač nastupao za Osijek, Albacete, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru Wacker i Kärnten. Karijeru središnjeg veznjaka završio je 2008. godine, nakon čega je kao trener vodio Kärnten, Lustenau, Wolfsberger, bečku Austriju, Speziju, Lech, Dinamo, Osijek i Trabzonspor.

"Svi smo mi privilegirani, jako dobro plaćeni. Igrači moraju raditi maksimalno četiri i pol sata dnevno, uključujući pripreme i praćenje treninga. U kojoj struci toga ima?" pitao se Bjelica u razgovoru za Bild.

"Nitko od mojih igrača ne žvače žvakaću gumu tijekom treninga ili utakmica. Jednom se u mojoj karijeri dogodilo da je igrač na treningu progutao žvakaću gumu i skoro se ugušio. Također, želim da svi igrači budu na terenu pet minuta prije početka treninga", dodao je Bjelica o svom pristupu.

Govorio je i o sukobu s ofenzivcem Bayerna Leroyem Saneom. Podsjetimo, Bjelica je odradio tri utakmice suspenzije te je platio 25 tisuća eura kazne zbog incidenta na susretu Uniona i Bayerna (0:1) odigranom 24. siječnja u 13. kolu njemačkog prvenstva.

U 74. minuti te utakmice nije dao loptu Saneu da izvede aut za Bayern. Sane mu ju je htio izbiti, na što ga je Bjelica udario pa odgurnuo. Bjelica je dobio izravni crveni karton te je ostatak utakmice odgledao s tribina.

"Žao mi je zbog te situacije, ona nije bila dobra za klub ni za mene. Tako nešto mi se više nikada ne smije dogoditi. Emotivac sam, isprovocirao me, a nekoliko minuta ranije nam sudac nije dosudio kazneni udarac kada smo gubili 1:0. Sada moram učiniti sve kako bi ljudi zaboravili na moj prekršaj i vidjeli me samo kao trenera Nenada Bjelicu", izjavio je hrvatski stručnjak.

Tagovi: bjelica, union berlin, sane, bayern, dinamo, osijek
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE