GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić odlično startao u Watfordu

Bilić odlično startao u Watfordu
VJETAR U LEĐA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2022 / 09:43
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
LONDON - Hrvatski stručnjak za "kormilom" Watforda, Slaven Bilić, bio je oduševljen brzinom i intenzitetom svoje momčadi u pobjedi protiv Norwich Cityja rezultatom 2:1 na svome Vicarage Roadu.

Imrân Louza se u 18. minuti iskupio za rani promašeni jedanaesterac i postigao svoj drugi pogodak u isto toliko utakmica, dok je Keinan Davis povećao vodstvo Watforda mirnom završnicom 13 minuta kasnije. Unatoč golu Josha Sargenta za goste na samom kraju prvog poluvremena, domaćin je ostao koncentiriran i osigurao tri važna boda.

- Intenzitet je bio velik. To je ta igra koju čekate, naboj je bio kao da je finale kupa. Od početka smo bili toliko koncentrirani, s loptom i bez. Kada smo imali posjed smo ih rastezali i uvijek smo pokušavali ići naprijed. Naša prva ideja nije bila da igramo prema iza - rekao je Slaven Bilić za službenu stranicu Watforda.

Bivši igrač i trener hrvatske reprezentacije bio je zadovoljan kako je njegova momčad postavila tempo od rane faze susreta i nada se snažnijim počecima susreta i u budućnosti. Bilić je osjetio da je njegova momčad reagirala samopouzdano i mirno nakon Sargentova pogotka za goste, što je bio ugodan aspekt u predstavi punoj pozitivnih strana.

- Kada smo dolazili u dobre situacije s našim napadačima, oni su išli jedan na jedan. Jedina loša stvar u prvom poluvremenu je rezultat koji je bio pozitivan, ali s moje strane trebao je ili mogao biti 3:0 ili 4:0. Moramo ovo koristiti kao plan, da znamo što moramo učiniti u budućnosti protiv stvarno dobre momčadi koja je prošle godine bila u Premier ligi. Ne bojati se i ne manjkati samopouzdanja.

Ovom pobjedom Watford je ostao na desetom mjesto izrazito zgusnute tablice engleskog Championshipa. Sa 20 bodova, samo dva ga dijele od šestog Readinga i mjesta u doigravanju za Premiership, ali i 17. Cardiff je tek isto toliko bodova ispod njih. Jedna od najzahtjevnijih nogometnih liga na svijetu, često se može čuti i da je šesta najkvalitetnija, odmah iza "liga petica". Čak 46 kola dugačka sezone zahtjeva kontinuitet, ali nagrada je vrijedna, oko 200 milijuna funti.

- Kondicija utječe na izvedbu i malo nam je nedostaje, što ste vidjeli nakon 70 minuta, ali želja je i dalje postojala i htjeli smo pritiskati. Nekim igračima nedostaje te britkosti, ali kada ti igrači dođu u tu formu, a drugi se vrate nakon ozljeda, a naš je posao da ih tu vratimo, tada ćemo imati ozbiljnu momčad - komentirao je spremu svoga kadra Bilić, pa zaključio: " Za nas je ovo bila dobra večer i to nam je trebalo. Stanje na tablici nam se nije sviđalo, i još uvijek nam se ne sviđa, ali stvarno smo odlučni u tome da to promijenimo".

Tagovi: Slaven Bilić, Watford
PROČITAJ I OVO
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
REAKCIJE
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
ZAGREB - Nekadašnji Dinamov vratar Georg Koch otkrio je njemačkom Bildu da je teško bolestan.
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
NIZOZEMSKA
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
EINDHOVEN - PSV Eindhoven postao je nizozemski nogometni prvak po dvadeset i peti put i prvi put nakon šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE