GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Becker i Rune nakon četiri mjeseca prekinuli suradnju

Becker i Rune nakon četiri mjeseca prekinuli suradnju
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2024 / 19:51
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Proslavljeni njemački tenisač Boris Becker u utorak je objavio da napušta poziciju glavnog trenera 20-godišnjeg danskog igrača Holgera Runea, samo četiri mjeseca nakon što su započeli suradnju.

"Zbog profesionalnih i privatnih obveza, ne mogu dati Holgeru ono što mu je sada potrebno da bi napredovao", priopćio je Becker putem svog službenog profila na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Becker i Rune su počeli surađivati u listopadu prošle godine. U tom razdoblju najbolji danski tenisač je došao do polufinala ATP 500 turnira u Baselu, poražen je u četvrtfinalu pariškog Mastersa od Novaka Đokovića, a onda je na ATP Finalu u Torinu izgubio od Sinnera i Đokovića u skupini, dok mu je Tsitsipas predao meč nakon samo tri gema.

Rune je u novoj sezoni bio finalist u Brisbaneu i polufinalist u Montpellieru, gdje je predao meč Borni Ćoriću kad je hrvatski tenisač vodio sa 6:3, 4:1, a na Australian Openu je zaustavljen već u 2. kolu od Francuza Arthura Cazauxa.

Becker, koji je angažiran kao stručni komentator na Eurosportu, nije bio uz Runea u Australiji, jer ima ograničenu mogućnost kretanja zbog parnice u kojoj je na londonskom sudu proglašen krivim za financijske malverzacije u slučaju u slučaju osobnog bankrota.

"Shvatio sam da bih morao mnogo više biti Holgeru na raspolaganju, da bi on bio uspješan. Želim mu sve najbolje i uvijek ću biti njegov najveći navijač", poručio je šesterostruki Grand Slam pobjednik u svojoj objavi. Rune je tako u tjedan dana ostao bez obojice trenera koji su bili u njegovom stručnom stožeru, jer je prije Beckera iz tabora danskog tenisača otišao i Švicarac Severine Luethi, izbornik švicarske Davis Cup reprezentacije i bivši trener Rogera Federera.

Tagovi: Becker, Rune
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE